Επαγγελματίας ο Κώττας

18

Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, τριετούς διάρκειας, υπέγραψε με τον ΠΑΟΚ ο Θωμάς Κώττας. Ο 18χρονος παίκτης αποκτήθηκε από τον Αίαντα Αμυνταίου το καλοκαίρι του 2011.

Μετά από τρία χρόνια στα τμήματα υποδομής του «δικεφάλου», έγινε μέλος της πρώτης ομάδας, στελέχωσε τις εθνικές παίδων και εφήβων, ενώ πήρε το χρίσμα από τον Σούλη Μαρκόπουλο στην πρώτη ομάδα τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Eurocup.

Στις πρώτες του δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ως επαγγελματίας πλέον, ο νεαρός παίκτης δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα το πρώτο μου συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι αποτελεί μία δικαίωση για την δουλειά που έχω κάνει εγώ, αλλά περισσότερο για τους γονείς μου, που όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα μου και με στηρίζουν.

Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα, υπάρχει εξαιρετικό κλίμα και προοπτικές. Εγώ από την πλευρά μου, έχω πολλά όνειρα και φιλοδοξίες και πολύ θα ήθελα να μπορέσω να τα κάνω πραγματικότητα με τον ΠΑΟΚ.

Είμαι έτοιμος να δουλέψω σκληρά για να γίνω καλύτερος και να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσει πολύ η παρουσία του κ. Μαρκόπουλου σε αυτήν μου την προσπάθεια».