Επικυρώθηκε ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού στην Α2

Την επικύρωση του υποβιβασμού του Ολυμπιακού επιβεβαίωσε ο ΕΣΑΚΕ στο Δ.Σ. της Τρίτης.

Πριν από λίγες ημέρες η προκήρυξη της Α2 Ανδρών είχε βγει από την ΕΟΚ χωρίς το όνομα του Ολυμπιακού και του Κολοσσού Ρόδου με τους λόγος να είναι τυπικούς αφού ο ΕΣΑΚΕ περίμενε και την τελική επικύρωση της βαθμολογίας.

Αυτό έγινε μετά το ΔΣ της Τρίτης (9/7). Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Συνδέσμου, η βαθμολογία επικυρώθηκε και βάσει αυτής στην Α2 υποβιβάζονται ο Ολυμπιακός και ο Κολοσσός Ρόδου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (9/7) συνεδρίαση του:

* Επικύρωσε την τελική κατάταξη της Betshop Basket League της σεζόν 2018-19.

* Αποφάσισε σε συνέχεια και εκτέλεση της υπ΄ αριθ. 102/23-5-2019 απόφασης του ΜΔΟ, η οποία κατέστη τελεσίδικη δια της υπ΄αριθ. 66/28-6-2019 απόφασης του ΑΣΕΑΔ, ότι υποβιβάζονται οι ομάδες που κατέλαβαν την 13η και 14η θέση της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, δηλαδή οι ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου και Ολυμπιακός.

Επίσης στην διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε το πλαίσιο στόχων για την επόμενη διετία (2019-2021) εν όψει των αποφάσεων που θα ληφθούν στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στις 23 Ιουλίου.

Στις δύο εβδομάδες που μεσολαβούν θα εξειδικευτούν μετά και τις παρατηρήσεις των ΚΑΕ οι στόχοι και οι αποφάσεις υλοποίησης τους ώστε να διαμορφωθεί η βέλτιστη στρατηγική που θα επαναφέρει την σταθερότητα, την κανονικότητα, την οργανωτική αναδιάρθρωση, την οικονομική εξυγίανση και την αγωνιστική ανάπτυξη για τις επόμενες δύο σεζόν».