Ζουρνατζίδης: «Να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται»

23

Για τις φιλοδοξίες του ΠΑΟΚ στο φετινό Basketball Champions League αλλά και για την εξέλιξη που έχει υπάρξει στην διοργάνωση τα τελευταία δύο χρόνια, μίλησε ο τιμ μάνατζερ του Δικεφάλου Τέλης Ζουρνατζίδης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε λίγο μετά την κλήρωση της διοργάνωσης στη Γενεύη:

«Σαφώς και υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες. Η ομάδα έδειξε με την περσινή της συμμετοχή στην διοργάνωση του BCL ότι είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο, είχαμε την επιθυμία να κάνουμε κάτι παραπάνω αλλά δυστυχώς μείναμε στους «16».

Ο φετινός μας στόχος είναι να προσχωρήσουμε πιο πέρα, να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα που μας έλειψε πολύ πέρσι και να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο θεσμό», σημείωσε αρχικά.

Για το ενδεχόμενο να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο Final 4:

«Νομίζω ότι είναι βαθιά μέσα στο μυαλό όλων των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, είτε αυτοί είναι φίλαθλοι, είτε μέλη της ομάδας, είτε διοικούντες ότι θα πρέπει να γίνει κάτι έτσι ώστε μετά από πολλά χρόνια που βρισκόμαστε σε μια ήρεμη κατάσταση να βρεθεί κάτι που θα ξεσηκώσει τον κόσμο και την ομάδα που θα την κάνει να επιστρέψει εκεί που για κάποια χρόνια πρωταγωνιστούσε και ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Σαφώς και μια τέτοια κατάσταση θα επανέφερε πολλά από εκείνη την περίοδο που ζήσαμε. Όποτε βαθιά στο μυαλό όλων είναι να φτάσουμε ψηλά στο θεσμό και αν καταφέρουμε να είμαστε στις 4 ομάδες και να διεκδικήσουμε το final 4».

Για την εξέλιξη και την φυσιογνωμία του BCL που το καθιστά ελκυστικό για πολλές ομάδες:

«Πρώτα απ’όλα είναι μια πολύ δίκαιη διοργάνωση. Καταφέρνεις να διακριθείς στο πρωτάθλημα σου και παίρνεις το εισιτήριο για να φτάσεις σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση πολύ υψηλών προδιαγραφών.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό αυτής της λίγκας είναι η εξέλιξη της. Μόλις σε δυο χρόνια τα βήματα που έχουν γίνει είναι πάρα πολλά και πολύ μεγάλα. Νομίζω ότι όσοι είμαστε εδώ και ειδικά εμείς που στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή το Basketball Champions league, παίρνουμε το κουράγιο από την εξέλιξη που έχει η όλη διαδικασία.

Νομίζω ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα ενός πολύ θετικού στοιχείου για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, κάτι το οποίο το έχει πολύ μεγάλη ανάγκη το άθλημα με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν».