«Η πραγματική ομάδα φαίνεται στα αποδυτήρια»

63

Οπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος… «δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα». Στην προκειμένη περίπτωση ο Αρης είναι πράγματι μια ωραία ατμόσφαιρα κρίνοντας από το κλίμα που μπορούσε να διακρίνει κανείς μετά το 1-0 επί της Κηφισιάς.

Εχουμε και λέμε. Ο Ντόμινικ Ουότερς εξηύρε την απόδοση του Ξανθόπουλου, ο Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στη σπουδαία απόδοση του Τζέρελ ΜακΝιλ, ο τελευταίος μίλησε για την εκτελεστική ικανότητα του Ουότερς και ο Βασίλης Σίμτσακ αναλώθηκε μιλώντας (και) για τον αλτρουισμό του ΜακΝιλ.

Βέβαια, όσοι παρακολουθούν στενά τη φετινή προσπάθεια του Αρη δεν ένιωσαν έκπληξη διότι αυτό συμβαίνει από την αρχή της χρονιάς. Αυτό το στοιχείο χαρακτηρίζει την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη. Γι’ αυτόν τον λόγο ο προπονητής της Κηφισιάς, Ηλίας Παπαθεοδώρου, έκρινε ότι ο Αρης είναι η ομάδα με την καλύτερη χημεία. «Αυτό είναι το ισχυρό πλεονέκτημά μας. Επιλέχθηκαν παίκτες που ταίριαξαν, υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι, δεν υπάρχει αντιζηλία. Για παράδειγμα, ξέρω ότι εγώ είμαι ο μπακ απ του Ουότερς. Όσα λεπτά κι αν χρειαστεί να παίξω, θα πρέπει να προσφέρω. Σε αντίθεση με άλλες ομάδες, στον Αρη δεν γκρινιάζει κανείς για τα λεπτά συμμετοχής του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό συν του ότι δεν έγινε κάποια αλλαγή. Η καλή χημεία που έχουμε οφείλεται στους χαρακτήρες των παιδιών. Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται από τα αποδυτήρια. Αγωνιστικά, εμείς δεν είμαστε ακόμη μεγάλη ομάδα αλλά έχουμε όλα τα φόντα για να γίνουμε», είπε ο Βασίλης Ξανθόπουλος.

 

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο έμπειρος γκαρντ ανέλαβε τη δυσκολότερη αμυντική αποστολή. Αυτή της εξουδετέρωσης του Ελ Αμίν. Κι αυτό διότι ο Αμερικανός είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα στον Αρη στον δεύτερο αγώνα της κανονικής διάρκειας. Στον προχθεσινό αγώνα είχε 0/12 σουτ. «Ηταν αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς. Κάθε φορά που έμπαινε προς τα μέσα ερχόταν βοήθεια. Αυτό είχα πάντα στο μυαλό μου και πολλές φορές τον άφηνα επίτηδες να κάνει κίνηση προς τα μέσα».

 

«Θα είχαμε πρόβλημα αν δεν κερδίζαμε»

 

Σχετικά με τη συνταγή που θα πρέπει να εφαρμόσει ο Αρης στον δεύτερο αγώνα, ο Βασίλης Ξανθόπουλος ήταν ξεκάθαρος. «Να κάνουμε αυτό που κάναμε στα τελευταία 15 λεπτά. Σκληρή άμυνα και καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο. Είναι αλήθεια ότι το δύσκολο παιχνίδι ήταν το πρώτο γιατί στην ομάδα τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν μεγάλη εμπειρία από τα πλέι οφ που είναι ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα. Αν κάναμε στραβοπάτημα, θα ήταν πολύ δύσκολα για μας», είπε και κατέληξε «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τον Βασίλη Σίμτσακ. «Το σχήμα με τους δύο πλέι μέικερ βοήθησε τόσο εμένα όσο και τον Ουότερς που είναι εξαιρετικός στο εκτελεστικό κομμάτι. Γενικά όμως, στην ομάδα υπάρχουν κάποια άτομα (σ. σ. παίκτες) των οποίων η προσφορά δεν φαίνεται τόσο πολύ. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται, οι προπονητές ξέρουν κι ένας από τους λόγους της πορείας μας είναι η βοήθεια αυτών των παιδιών».