Η Media Day της ΚΑΕ ΠΑΟΚ (vid)

32

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, μίλησε κατά τη διάρκεια της Media Day για τον αγώνα με τη Βέντσπιλς. Ο τεχνικός του Δικεφάλου τόνισε ότι οι Λετονοί σουτάρουν πολύ αν βρουν χώρο, κάτι που η ομάδα του θα πρέπει να περιορίσει.

Αναλυτικά: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα, η οποία διεκδικεί την πρόκριση στην επόμενη φάση. Έχει αρκετά καλό υλικό, με δύο πολύ καλούς Αμερικανούς. Ο Ντιν είναι ένας καλός οργανωτής που μπορεί και διαβάζει το παιχνίδι και μπορεί ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσει και για τον εαυτό του, αλλά και για τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Επίσης ο Κάμπελ μπορεί να διεισδύσει σε οποιαδήποτε άμυνα και να απειλήσει με μακρινά σουτ. Γενικά είναι μια ομάδα η οποία αν βρει χώρο σουτάρει ακόμα και στον αιφνιδιασμό. Εμείς θα πρέπει να μην τους δώσουμε καθόλου χώρο για να κινηθούν και να σουτάρουν, αλλά και να κλείσουμε την άμυνα μας στις για να αντιμετωπίσουμε τις διεισδύσεις τους».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να έχει σχέση το προ διετίας παιχνίδι των δύο ομάδων: «Κάθε παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό. Τα ρόστερ των ομάδων είναι διαφορετικά, καθώς οι ομάδες είναι αλλαγμένες. Νομίζω δεν υπάρχει καμία σύγκριση εκείνου του παιχνιδιού με το αυριανό».

Όσον αφορά την κατάσταση των τραυματιών, τόνισε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις απόντες. Ελπίζουμε να αγωνιστεί κάποιος έστω και για λίγο, αλλά αυτό θα φανεί το πρωί της Τετάρτης. Μέχρι στιγμής ο Τέιλορ είναι αυτός που έχει περισσότερες πιθανότητες να παίξει. Θα συνεχίσει τη θεραπεία μέχρι αύριο το πρωί και παρά το γεγονός ότι το πόδι του είναι ελάχιστα πρησμένο, μπορεί να αγωνιστεί».

Για το αν η ομάδα νιώθει πίεση, λόγω του γεγονότος ότι η ομάδα μετράει δύο νίκες σε έξι ματς: «Όταν η ομάδα χάνει ορισμένα παιχνίδια που θα έπρεπε να είχε κερδίσει, η πίεση μεγαλώνει. Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχουν ματς, στα οποία αν βρεθεί σε καλή μέρα η ομάδα μπορεί να τα κερδίσει και να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης, σε συνάρτηση πάντα με τα άλλα αποτελέσματα του ομίλου».

Ο Απόλλων Τσόχλας από την μεριά του, τόνισε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι που όμως ο ΠΑΟΚ πρέπει το κερδίσει:  «Είναι μια καλή ομάδα με μεγάλο ροτέσιον που έχει κερδίσει κάποιους αγώνες στο Champions League και στο Λετονικό πρωτάθλημα κερδίζει πολύ εύκολα. Το ότι έχει χάσει δύο παιχνίδια μακριά από την έδρα της δεν σημαίνει κάτι. Πρέπει να μαζέψουμε νίκες για να πάρουμε την πρόκριση».