“Θέλω να φέρω και με την Εθνική έναν τίτλο”

O γκαρντ – φόργουορντ, Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε  στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM  94,6 για τις δυσκολίες που έχει η θέση του ηγέτη σε μια ομάδα, αλλά εξέφρασε και την επιθυμία του να πάρει κάποιο τίτλο με τους Μπακς και την εθνική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

…το πώς κατάφερε να δώσει το «παρών» στην Εθνική ομάδα: «Είμαι εδώ, αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Με την κουβέντα που κάναμε με τους Μπακς τους έδωσα να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να είμαι στην Εθνική. Τους είπα ότι άλλαξαν τα δεδομένα επειδή έφυγαν οι μεγάλοι παίκτες, Σπανούλης και Ζήσης. Μου είχε πει ο κόουτς Κατσικάρης ότι θα έχω πιο ηγετικό ρόλο και τους έδωσα να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι για μένα να είμαι στην ομάδα».

…το πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος του ηγέτη για ένα παιδί της ηλικίας του: «Είναι δύσκολο. Το πιο σημαντικό είναι να κάνω την ομάδα και τα παιδιά γύρω μου καλύτερους. Όσο ηγετικό ρόλο και να είχα στους Μπακς είναι διαφορετικός αυτός στην Εθνική. Εκεί είναι δυο-τρεις οι ηγέτες. Στην Εθνική οι ηγέτες είναι δέκα. Είναι οι καλύτεροι παίκτες στην Ελλάδα. Να προσαρμοστούμε και να προετοιμαστούμε για τα προκριματικά, αυτός είναι ο στόχος».

…το πόσο θέλει να πάρει έναν τίτλο με τους Μπακς και την Εθνική ομάδα: «Σίγουρα θέλω να κατακτήσω έναν τίτλο. Θέλω να φέρω και με την Εθνική έναν τίτλο και γι’ αυτό παίζω».