«Θα βρεθεί μια λύση για τον ΠΑΟΚ»

43

Ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και παράγοντας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Full επίθεση» στον ARENA FM 89.4 για την γιορτή του αθλήματος, το All Star Game που έγινε φέτος στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την πορεία του Δικεφάλου στο φετινό κύπελλο Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το All Star Game της Θεσσαλονίκης: «Ήταν πολύ σημαντικό γεγονός για το μπάσκετ και την Θεσσαλονίκη. Πήραμε μια απόφαση μετά από 23 χρόνια να φέρουμε το All Star Game στην Θεσσαλονίκη και είχαμε έτσι ένα πολύ δυνατό τριήμερο με εκδηλώσεις στο Παλαί Ντε Σπορ, με επισκέψεις στον ΟΚΑΝΑ και το παιδικό χωριό SOS. Όλα έγιναν στην εντέλεια. Είχε 5.500 κόσμο το γήπεδο. Αυτή η εικόνα έπαιζε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω της ΕΡΤ και αυτό είναι πολύ καλό για το μπάσκετ, που ανεβαίνει επίπεδο».

Για τους ημιτελικούς του κυπέλλου: «Είναι σημαντικό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ αύριο. Έχει 23 χρόνια να πάει στον τελικό, είναι δύσκολο, γιατί το πρωτάθλημα έχει δυναμώσει πολύ μετά τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και πιστεύω αύριο θα δούμε δυο δυνατά παιχνίδια και με την ευχή όλων να περάσει ο ΠΑΟΚ στον τελικό, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα του κόσμου. Η Κύμη έχει καλή ομάδα, ενισχύθηκε, έχει κάνει αλλαγές πρόσφατα, έχει κάνει τρεις νίκες στα τελευταία ματς, οπότε θα είναι δυνατός ημιτελικό».

Για την δουλειά του ΕΣΑΚΕ: «Τα τελευταία δυο χρόνια το πρωτάθλημα αναβαθμίζεται. Έχουμε καταφέρει να φέρουμε χορηγίες στον ΕΣΑΚΕ, καλή συμφωνία με την ΕΡΤ,άλλους χορηγούς και αυτό δίνει σταθερότητα στις ομάδες σε πλάνο διετίας. Κάναμε διεύθυνση μάρκετινγκ-επικοινωνίας. Φέραμε ανεξάρτητη εταιρεία να μοιράσει σωστά τα χρήματα στις ομάδες ανάλογα με την εμπορικότητα τους. Ήταν επίσης σημαντική για εμένα η εκδήλωση που έγινε σε ξενοδοχείο της πόλης το Σάββατο και τιμήθηκαν μεγάλες προσωπικότητες του μπάσκετ. Από τη ΧΑΝΘ των 100 χρόνων και τον Δημόκριτο των 50, μέχρι τον Άρη, τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή, τον ΠΑΟ, τον ΟΣΦΠ και την ΑΕΚ. Τιμήθηκαν άνθρωποι που έβαλαν χρήματα στο μπάσκετ, και φυσικά ο Φίλιππος Συρίγος που αφιέρωσε τη ζωή του στο άθλημα που αγαπάμε».

Για την κατάσταση που επικρατεί στον μπασκετικό ΠΑΟΚ: «Σαν άνθρωπος του μπάσκετ που μεγάλωσα με την οικογένεια του ΠΑΟΚ, πιστεύω είναι μια σημαντική στιγμή για τον σύλλογο και θα είναι χαρά να έχει νικηφόρο αποτέλεσμα στον ημιτελικό αύριο η ομάδα. Έτυχε να πετάω μαζί με την ομάδα σήμερα για την Αθήνα. Αυτό που είδα εγώ ήταν συνειδητοποιημένους ανθρώπους και έτοιμους για τον ημιτελικό. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη οικογένεια και πιστεύω θα βρεθεί λύση να ξεπεραστεί το πρόβλημα, με αγάπη. Μη ξεχνάμε τα προβλήματα του ΠΑΟΚ πριν 8 χρόνια, πως ξεκίνησε. Τα τελευταία χρόνια έκανε πρωταθλητισμό και εξυγίανση μαζί. Βγήκε δυο φορές τρίτος κόντρα στην ΑΕΚ που έχει πολλαπλάσιο μπάτζετ. Πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα. Άλλο πράγμα είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και άλλο οι υπόλοιπες ομάδες. Θα βρούμε τρόπο να λυθεί το πρόβλημα».