«Θα δει στα δικαστήρια η FIBA!»

48

Φουντώνει η διαμάχη μεταξύ Ευρωλίγκας και FIBA. Ο Τζόρντι Μπερτομέου με συνέντευξή του στην Corriere Dell Sport εξαπολύει επίθεση στη διεθνή ομοσπονδία κατηγορώντας τη για απόπειρα εξόντωσης των συλλόγων προσπαθώντας να τους εντάξει εκβιαστικά στις διοργανώσεις της. Παράλληλα το αφεντικό της Ευρωλίγκας δηλώνει βέβαιος για τη δικαίωση της δικής του πλευράς, έστω και στα δικαστήρια.

«Η FIBA κατάλαβε ότι χάνει και από το Eurocup και αντέδρασε με υπερβολικό τρόπο. Θα έλεγα με σκληρό τρόπο. Θεωρώ πως είναι λογική η πρόταση της FIBA σε κάποιες ομάδες να παίξουν στη διοργάνωσή της, αλλά όχι και την αντίδρασή της σε όσες αρνήθηκαν. Το να θες να εξοντώσεις κάποιον δεν είναι λύση, αλλά μια παραδοχή του εκνευρισμού σου. Κανένας δεν είναι πάνω από το νόμο, ούτε η FIBA. Αν δεν το καταλαβαίνουν, θα το καταλάβουν στα δικαστήρια. Είμαι βέβαιος πως η Ευρωλίγκα θα δικαιωθεί», τόνισε ο Μπερτομέου.

«Τα αθώα θύματα αυτού του πολέμου είναι οι εθνικές ομοσπονδίες. Οι ομάδες που επέλεξαν το Eurocup γνωρίζουν τις συνέπειες της απόφασής τους και ό,τι κι αν συμβεί η Ευρωλίγκα θα είναι στο πλευρό τους. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, εμείς θα νικήσουμε στο τέλος», πρόσθεσε.

Όσο για το αν υπάρχει περιθώριο διαλόγου και συμβιβαστικής λύσης; «Ζητήσαμε δύο φορές από τη FIBA να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, αλλά δεν πήραμε απάντηση», απάντησε.