«Θα καταφέρουμε κάτι σπουδαίο φέτος»

22

Ο Φιλ Γκος αναδείχθηκε MVP της 8ης αγωνιστικής της Basket League, μαζί με τον Ντέβιον Μπέρι, με τον Αμερικανό να είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει το βραβείο αυτό.

Οι δηλώσεις του Γκος για το βραβείο:

«Όσο είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα, τότε πιστεύω ότι θα παρουσιάζουμε καλύτερο πρόσωπο όσο περνάει η χρονιά και θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο φέτος».

Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της αγωνιστικής της Betshop Basket League για πρώτη φορά στην καριέρα σου στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τη νίκη επί του Λαυρίου Aegean Cargo που ήταν η πρώτη εκτός έδρας του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα της φετινής σεζόν;

«Η ανάδειξή μου σε MVP αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Είναι η πρώτη φορά που παίρνω αυτό το βραβείο στην Ελλάδα και πρώτη φορά γενικά μετά από αρκετό καιρό. Δείχνει ότι ακόμα μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο παρά την ηλικία μου. Το πιο σημαντικό, όμως, δεν είναι η προσωπική διάκριση, αλλά το ότι πήραμε την πρώτη εκτός έδρας νίκη μας στο πρωτάθλημα μέσα στο Λαύριο».

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μέσα και στους τρεις αρχικούς στόχους του για την φετινή σεζόν. Τι μπορεί να καταφέρει στο τέλος;

«Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να μείνουμε ταπεινοί και να δουλεύουμε κάθε μέρα σκληρά στην προπόνηση. Θέλουμε να χτίσουμε πάνω στα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού μας, όπως η άμυνα, καθώς είμαστε πολύ καλύτεροι τον τελευταίο καιρό σε αυτόν τον τομέα. Όσο είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα, τότε πιστεύω ότι θα παρουσιάζουμε καλύτερο πρόσωπο όσο περνάει η χρονιά και θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο φέτος».

Ποια είναι η άποψη σου για την ανταγωνιστικότητα και την ποιότητα της Betshop Basket League της φετινής αγωνιστικής χρονιάς σε σύγκριση με την περασμένη;

«Πιστεύω ότι φέτος υπάρχουν περισσότερες καλύτερες ομάδες. Το Περιστέρι και ο Ήφαιστος για παράδειγμα δεν υπήρχαν πέρυσι. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ομάδες που ξεχωρίζουν, αλλά θεωρώ ότι το επίπεδο φέτος είναι πιο υψηλό. Όλοι μπορούν να χάσουν από όλους. Ειδικά τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα για όλους και πολύ περισσότερα για εμάς, γιατί όλες οι ομάδες προσπαθούν περισσότερο για να κερδίσουν μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ».