Κάτι ψάχνει, κάτι περιμένει…

31

Η ατμόσφαιρα στον μπασκετικό ΠΑΟΚ έχει αλλάξει μετά από μεγάλες νίκες (όπως με την Μπεσίκτας και την Σαράτοφ), αλλά και μεγάλα ματς (όπως η ήττα από τον Παναθηναϊκό) και με περισσότερη ηρεμία οι επιτελείς προσπαθούν να ενισχύσουν πως θα ενισχύσουν την ομάδα και φυσικά, πως θα αξιοποιήσουν το δώρο του Ιβάν Σαββίδη.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ενημέρωσε την διοίκηση της ΚΑΕ ότι θέλει να κάνει δώρο έναν παίκτη στην ομάδα μπάσκετ και ακόμη δεν έχει παρθεί η απόφαση για το ποιος και τι είδους παίκτης θα αποκτηθεί.

Το σημείο κλειδί είναι η απόφαση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Αν αποφασίσει να μείνει και να μην κάνει χρήση του όρου που του δίνει το δικαίωμα μέσα στον Δεκέμβριο να φύγει, τα πράγματα γίνονται απλά.

Εφόσον μείνει ο Σοφοκλής, κάτι που είναι και το πιο πιθανό, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάρει πρωτοκλασάτο ψηλό, και φυσικά δεν μπορεί με τα χρήματα του Σαββίδη, να πάρει έναν παίκτη για μπακ απ.

Στην ΚΑΕ υπάρχει η σκέψη, σ΄ αυτή την περίπτωση να αποκτηθεί ένας καλός πλέι μέικερ, γιατί εκεί έχει εντοπιστεί ένα πρόβλημα.

Για ανεξήγητους λόγους, στον ΠΑΟΚ αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη σεζόν χωρίς καθαρό πλέι μέικερ και πολλούς combo guard στο ρόστερ, αλλά το λάθος διορθώθηκε και η κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ με τον Χάτσερ. Οι άνθρωποι της ομάδας, ωστόσο, θεωρούν ότι η αδυναμία στον άσο, είναι η αιτία που ο ΠΑΟΚ χάνει ακόμη και μεγάλες διαφορές πολύ εύκολα και γρήγορα. Γι΄ αυτό και υπάρχει η σκέψη το δώρο του Σαββίδη να είναι ένας δυνατός άσος.

Αν βεβαίως φύγει ο Σχορτσιανίτης, είναι δεδομένο ότι θα αποκτηθεί ψηλός.

Όπως και να έχει, η απόφαση του Σοφοκλή θα γίνει γνωστή σύντομα, και θα γίνει η επιλογή. Στον ΠΑΟΚ δεν θέλησαν να πάρουν παίκτη τώρα μόνο και μόνο για να παίξει με τον Φάρο Κερατσινίου στον ημιτελικό του Κυπέλλου, και θα ενισχύσουν την ομάδα με την προοπτική να είναι ανταγωνιστική στο Γιούροκαπ, εφόσον περάσει, και κυρίως να κατακτήσει την 3η θέση στα πλέι οφ.