«Κακόπιστη κριτική γιατί με βαρέθηκαν…»

35

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική Νέων Ανδρών, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και μεταξύ άλλων σχολίασε, την επιτυχία της ελληνικής ομάδας, τις αντιδράσεις που υπάρχουν προς το πρόσωπό του, ενώ διευκρίνισε πως η συνεργασία της ΕΟΚ με τον Παπαθεοδώρου θα συνεχιστεί.

Αναλυτικά όσα είπε στον Arena FM:

«Είναι πολύ καλά θεμελιωμένο το άθλημα. Έχουμε ανθρώπους που το υπηρετούν σε όλη τη χώρα. Κάνουμε πολύ καλή δουλειά στην παραγωγή γι’ αυτό και πρωταγωνιστούμε στις μεγάλες διοργανώσεις.

Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους παίκτες και τους προπονητές. Είναι στιγμές μεγάλης χαράς αυτές που ζήσαμε με την Εθνική Νέων.

Σε αυτούς που λένε ότι ο Βασιλακόπουλος είναι τόσα χρόνια τι να πω; Φαίνεται ότι κάνει κακό η παρουσία μου γιατί κάποιοι με βαρέθηκαν. Ορισμένοι κάνουν κακόπιστη κριτική γιατί θέλουν να υπερασπίσουν στενά προσωπικά συμφέροντα. Πώς γίνεται βέβαια όταν έρθει κάποια αποτυχία να φταίει ο Βασιλακόπουλος και η ΕΟΚ, αλλά όταν έρχονται επιτυχίες όλοι αυτοί να εξαφανίζονται.

Για μια διοργάνωση στην Ελλάδα κάτι συζητάμε, αλλά δεν μπορώ να σας πω ακόμα.

Ως πρόεδρος της επιτροπής κανονισμών της FIBA μαζί με τον Άρη Ζώη αναλαμβάνουμε να λύσουμε τα προβλήματα του ρωσικού μπάσκετ. Συνήθως φέρνουμε απ’ έξω ανθρώπους να λύνουν τα προβλήματα μας, τώρα αυτό αλλάζει.

Πήγαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον κύριο Τσίπρα και στον κύριο Μητσοτάκη και θα έχουμε συνάντηση με την κυρία Γεννηματά για να κλείσουμε τον κύκλο των επισήμων.

Ας μην αρχίσουμε την γκρίνια κι ας χαρούμε την επιτυχία. Εδώ είμαστε να τους υπενθυμίζουμε τι έχουμε να κάνει. Τώρα το θέμα είναι ότι χρειάζεται θεσμική κατοχύρωση της θέσης του Έλληνα μπασκετμπολίστα. Είχαμε πει ότι το θέμα των 7 ξένων δεν πρόκειται να περάσει.

Όλο το προπονητικό τιμ βοήθησε σημαντικά σε αυτήν την επιτυχία της Εθνικής. Είναι λόγια που λέγονται σε έξαρση αυτό που είπε ο κύριος Παπαθεοδώρου ότι έκλεισε ο κύκλος του στην Εθνική. Δε χρειάζονται τέτοιες προφητείες. Θα τα πούμε όταν ηρεμήσουμε».