Μήπως η κουρτίνα κρύβει… ζονκ;

42

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται από το απόγευμα στην Λετονία και στο Βέντσπιλς, ύστερα από ένα κουραστικό ταξίδι, αεροπορικό από την Κωνσταντινούπολη για την πρωτεύουσα Ρίγα, κι από εκεί οδικώς 3 ώρες για το Βέντσπιλς, μια πόλη στις ακτές της Βαλτικής…

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ περίμεναν να συναντήσουν καλύτερες συνθήκες εκεί, κι όχι αυτά που συνάντησαν…

Κατ΄ αρχήν, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας, η Βέντσπιλς φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ σε ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων, που δεν έχει τις ανέσεις, που θα έπρεπε, την ώρα που ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τους αντιπάλους του σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Στο γήπεδο, που θα γίνει το παιχνίδι, η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη.

ventspils1

Οι Λετονοί είχαν καλύψει με μεγάλες… κουρτίνες τις κερκίδες, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πίσω από τις μπασκέτες δεν υπάρχει κερκίδα αλλά τοίχος, οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν την εντύπωση ότι κάνουν προπονηση σε ένα κλουβί.

ventspils2

Αυτό θεωρητικά δεν προβλέπεται και οι άνθρωποι του Δικεφάλου σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν στην ULEB για την κατάσταση αυτή.

Στο αυριανό παιχνίδι με τους Λετονούς (8μμ, Novasports) ΠΑΟΚ θα παίξει χωρίς τον Μαργαρίτη, που έχει μια θλάση στους προσαγωγούς και ο Σούλης Μαρκόπουλος ελπίζει ότι η ομάδα του θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα.

«Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, απέναντι σε μία ομάδα που παίζει γρήγορα, βγάζει ενέργεια και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή από την πλευρά μας, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Είναι πολύ σημαντικό να μην τους αφήσουμε να πάρουν τον έλεγχο στο ρυθμό του αγώνα και παράλληλα να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε στο γήπεδο όλα αυτά που έχουμε προετοιμάσει για το παιχνίδι, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε από τον αγώνα το αποτέλεσμα που θέλουμε. Θα πρέπει και πάλι με ομαδική δουλειά και προσπάθεια από όλους να καλύψουμε και τις απουσίες που υπάρχουν», είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.