«Μαζί με Ηρακλή στην Α1- Είμαι Πειραιώτης και ΠΑΟΚ»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ του Ιωνικού Νίκαιας, Βαγγέλης Τσάπας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Α2 αλλά και την ομάδα που υποστηρίζει, τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον Ιωνικό, τον Ηρακλή και την φετινή Α2: «Η πόλη της Νίκαιας περιμένει αυτό το ματς πως και πως. Είναι μια μεγάλη στιγμή για όλους μας, ο Ιωνικός είναι ιστορική ομάδα όπως και ο Ηρακλής, και ανεξάρτητα ποιος θα βγει 1ος και ποιος 2ος, τον Μάιο θα είναι και οι δυο στην Α1. Υπάρχει αρκετά μεγάλη αγωνιστική διαφορά με τους υπόλοιπους.

Είναι μια γιορτή το ματς της Κυριακής. Γίνονται κινήσεις για να βρεθούμε στην Α1 και οι δυο, γιατί δεν είμαστε εχθροί. Δεν μας έχουν απαντήσει από την ΕΡΤ ακόμη, για το αν δείξει το ματς η τηλεόραση, αλλά θεωρώ πρέπει να γίνει αυτό το βήμα. Και οι δυο ομάδες έχουν πολλούς καλούς Έλληνες παίκτες και θέλουμε να διαφημίζουμε το μπάσκετ, και εμείς και ο κ. Δρακόπουλος που κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια στον Ηρακλή.

Από πέρυσι που αναλάβαμε το τμήμα στην Β’ Εθνική, έχει γίνει μια σοβαρή προσπάθεια με τους συνεργάτες μου. Ο Ιωνικός έχει πολύ μπασκετικό κόσμο και θέλουμε να αναδειχθεί και να βρεθεί στη Μπάσκετ Λιγκ. Υπάρχουν πολλές ομάδες που πρέπει να βρίσκονται στην Α1 γιατί έχουν ιστορία».

Για την προηγούμενη ομάδα του, τον Φάρο, και τον αποκλεισμό επί του ΠΑΟΚ στο κύπελλο Ελλάδας, αλλά και την οπαδική του ταυτότητα: «Από την ομάδα του Ιωνικού, επτά παιδιά έχουν παίξει στον Φάρο και είχαν αποκλείσει τον ΠΑΟΚ σε εκείνον τον ιστορικό ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Είμαι Πειραιώτης, όμως είμαι ΠΑΟΚ. Έχω μεγαλώσει με τον Μπάνε. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι ΠΑΟΚ και να μένεις στον Πειραιά, ειδικά όταν χάνεις. Αλλά δεν είσαι μια ομάδα μόνο για να κερδίζεις.

Είχαμε κατέβει για να μην διασυρθούμε και κερδίσαμε το ματς. Τα συναισθήματα ήταν μοναδικά. Στην ζωή όταν σου έρχεσαι κάτι το απολαμβάνεις, γιατί δεν ξέρεις αν το ξαναζήσεις. Είμαι πιο πολύ του μπάσκετ, δεν παρακολουθώ τόσο πολύ το ποδόσφαιρο, αλλά δίκαια ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής στο ποδόσφαιρο. Δεν έκρυψα ποτέ πως υποστηρίζω τον ΠΑΟΚ.

Στο μπάσκετ κάνουν επίσης τεράστια προσπάθεια. Η ποιότητα που βγάζει η ομάδα είναι μεγάλη, όμως είναι κρίμα μια τέτοια ομάδα να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα με τα οικονομικά προβλήματα. Ο Μπάνε κάνει τεράστια προσπάθεια και μακάρι να βρεθεί μια λύση».