Μαρκόπουλος: “Τους περιορίσαμε”

20

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για το πώς στάθηκε η ομάδα του στον νικηφόρο αγώνα με την Βέντσπιλς στην Λετονία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο έμπειρος κόουτς: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, όπως είναι και κάθε εκτός έδρας ματς. Παίξαμε αρκετά καλά από την αρχή του αγώνα και μπορέσαμε να πάρουμε το προβάδισμα, αλλά δεν είχαμε την ίδια συνέχεια. Ωστόσο, αν και δώσαμε στον αντίπαλο την δυνατότητα να ισοφαρίσει, καταφέραμε να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα, είχαμε μερικές καλές αποφάσεις στα κρίσιμα σημεία και αυτό μας βοήθησε να πάρουμε μία πολύ σημαντική νίκη σε μία δύσκολη έδρα. Στα σημεία που χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα, δεν είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να αδυνατίσει και η άμυνά μας, οπότε δώσαμε την δυνατότητα στον αντίπαλο να πετύχει και μερικούς αιφνιδιασμούς, αλλά και εύκολα καλάθια. Ωστόσο ήταν πολύ σημαντικό για μας ότι σταματήσαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα τον αιφνιδιασμό της Βέντσπιλς και αυτό ήταν που μας έδωσε τη νίκη».

Όσο για το πώς προετοιμάστηκε ο Δικέφαλος για το νικηφόρο ματς με τους ο Μαρκόπουλος είπε: «Η προετοιμασία είχε επίκεντρο τον Chatman και τον Grant και ειδικά τον πρώτο που θέλαμε να τον βγάλουμε έξω από το παιχνίδι. Η Βέντσπιλς είναι μία ομάδα που έχει παίκτες που μπορούν να σε σκοτώσουν, αλλά κάναμε καλή δουλειά σε όλους, δεν τους αφήσαμε να τρέξουν κι αυτό σε συνδυασμό με την καλή άμυνα στον πλέι μέϊκερ τους, μας έδωσε την δυνατότητα να κερδίσουμε τον αγώνα».