Με Κατσικάρη στο Προολυμπιακό

18

Οι άνθρωποι της ΕΟΚ ταξίδεψαν στην Ισπανία και, συγκεκριμένα, στην Μαδρίτη προκειμένου να συναντηθούν με τον ομοσπονδιακό προπονητή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και, όπως αναμενόταν, οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν μαζί και ο Φώτης Κατσικάρης θα αναλάβει το έργο να οδηγήσει την Εθνική στο Ρίο, μέσω Προολυμπιακού. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστοί οι συμφωνητικοί όροι, ωστόσο είναι δεδομένο πως υπήρχε συμβόλαιο που τελικά τιμήθηκε.

Επί της ουσίας, το ραντεβού πραγματοποιήθηκε για να προχωρήσει ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός εν όψει της συνέχεια, αφού η παραμονή του προπονητή της Μούρθια και στον πάγκο της Εθνικής έμοιαζε δεδομένη.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το επικείμενο ταξίδι του τιμ μάνατζερ, Κώστα Κώτση, στις ΗΠΑ για να συναντηθεί και να μιλήσει με τους NBAers (Αντετοκούνμπο, Κουφός, Παπανικολάου). Πάντως, στην ατζέντα του ίσως σημειωθεί κι ένα ακόμη ραντεβού: αυτό με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο 19χρονος γκαρντ εντυπωσιάζει με το κολέγιο του Oregon και θεωρείται από όλους στην ομοσπονδία ένα σπουδαίο project. Έτσι, δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη ενδεχόμενη κλήση του στην προετοιμασία της ομάδας.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη η συνάντηση του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου και του γενικού γραμματέα Παναγιώτη Τσαγκρώνη με τον προπονητή της Εθνικής Ανδρών, Φώτη Κατσικάρη.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός των ενεργειών που πρέπει να γίνουν προκειμένου η ομάδα να είναι έτοιμη σε όλα στην έναρξη της πολύ σύντομης προετοιμασίας που θα μπορέσει να κάνει μέχρι την έναρξη του Προολυμπιακού τουρνουά στις 5 Ιουλίου.

Πολλά θα εξαρτηθούν φυσικά και από το αποτέλεσμα της κλήρωσης της 26ης Ιανουαρίου, όταν και θα γίνει γνωστό σε ποιά από τις τρεις χώρες που θα διοργανώσουν τα Προολυμπιακά τουρνουά θα αγωνιστεί η Εθνική. Ανεξάρτητα πάντως από αυτό το αποτέλεσμα συμφωνήθηκε ένα πλάνο για τις κατ’ ιδίαν επαφές με τους παίκτες που απαρτίζουν τον διευρυμένο κορμό της Εθνικής Ανδρών, εντός κι εκτός Ελλάδας και άλλα σημαντικά διαδικαστικά θέματα για τη λειτουργία της ομάδας».