Μια φανέλα, μια ιστορία

17

Ο χθεσινός αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο είχε ξεχωριστό χρώμα, με αρκετούς φίλους του Δικεφάλου να φορούν φανέλες-ρετρό. Μάλιστα ένας νεαρός πρόσφερε στον Νίκο Σταυρόπουλος μια ξεχωριστή φανέλα βγαλμένη από τις “χρυσές” σελίδες του Μάτζικ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η “ασπρόμαυρη” ΚΑΕ:

Μία πολύ ωραία ιστορία εξελίχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο «Παλατάκι». Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο, ένας μικρός φίλος του ΠΑΟΚ παρέδωσε στον Νίκο Σταυρόπουλο τη φανέλα που φορούσε ο ίδιος στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 1984!

Ποια είναι, όμως, η ιστορία αυτής της φανέλας;

Η φανέλα βρισκόταν στα χέρια του μικρού Δημήτρη-Ιωάννη Σακαλή, εγγονού του Γιάννη Γαϊτάνη, ο οποίος έπαιξε στον ΠΑΟΚ στα τέλη της δεκαετίας του ΄60 και ήταν έφορος της ομάδας το 1984, όταν και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος στον «τελικό των ξυρισμένων κεφαλιών» κόντρα στον Άρη.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο μικρός Δημήτρης-Ιωάννης, ο οποίος παίζει στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, συνοδευόμενος από την μητέρα του και κόρη του Γιάννη Γαϊτάνη, Έλενα Γαϊτάνη, βρέθηκαν στο «Παλατάκι» και για να τιμήσουν την Retro Day, παρέδωσαν τη φανέλα του “Magic” στον ίδιο τον Νίκο Σταυρόπουλο, προκειμένου να μπει στο Μουσείο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ…