Μπάσκετ στην Αλιάντς Αρένα!

H Αλιάντς Αρένα ήταν ο ποδοσφαιρικός… ναός της Μπάγερν, αλλά οι Βαυαροί σκοπεύουν να τον μετατρέψουν και σε μπασκετικό…

Πρόκειται για μια ιδέα που είχε ένας πρώην παίκτης του… Ηρακλή, ο Μάρκο Πέσιτς, ο οποίος είναι εδώ και λίγα χρόνια τεχνικός διευθυντής της ομάδας μπάσκετ της Μπάγερν, με προπονητή τον πατέρα του, Σβέτισλαβ.

Ο υιός Πέσιτς, σκέφτηκε να δοκιμάσει να κάνει ένα παιχνίδι μπάσκετ στην Αλιάντς Αρένα, μπροστά σε 70.000 θεατές, κατά προτίμηση με μια ομάδα του ΝΒΑ.

“Έχω μιλήσει με το ΝΒΑ. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει” είπε ο Μάρκο Πέσιτς, αν και για να γίνει ένα παιχνίδι μπάσκετ σε ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου, υπάρχουν και πρακτικά προβλήματα, που πρέπει να λυθούν.

“Το παρκέ θα πρέπει να μπει πάνω στο χόρτο. Αν έξω κάνει ζέστη, δημιουργείται υγρασία στον αγωνιστικό χώρο. Στο ποδόσφαιρο αυτό είναι βολικό και επιθυμητό, αλλά στο μπάσκετ θα δημιουργήσει προβλήματα και θα υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού”, είπε…

Το σίγουρο είναι πως στη Γερμανία ψάχνουν συνεχώς τρόπους για να φέρουν το μπάσκετ στο επίκεντρο της δημοσιότητας, μαζί με αθλήματα όπως το χάντμπολ και το χόκεϊ επί πάγου, που είναι πολύ δημοφιλή.