«Μπροστά από μας ΠΑΟΚ και Άρης»

27

Το ότι ο ΠΑΟΚ και ο Άρης είναι αυτή την στιγμή ένα σκαλοπάτι πάνω από την ΑΕΚ παραδέχθηκε στην συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα της Πυλαίας ο Γιούρι Ζντοβντς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: “Συγχαρητήρια στο Μαρκόπουλο και στους παίκτες του ΠΑΟΚ προσπάθησαν πολύ σκληρά. Εμείς είχαμε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στα πρώτα 15 λεπτά ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, παίξαμε άμυνα και πετύχαμε ίσως και κάποια άτυχα σουτ και το σκορ ίσως να μην αντικατόπτριζε την εικόνα του αγώνα σε εκείνο το σημείο.

Εχω την αίσθηση ότι η ομάδα μου από εκείνο το σημείο και έπρεπε να κερδίσει το παιχνίδι. Ξαναείδα χλωμά πρόσωπα, έλλειψη ενέργειας, όχι τη συγκέντρωση που χρειαζόμαστε, κάτι που είναι μόνιμο πρόβλημα. Χάσαμε το παιχνίδι εξαιτίας της άμυνας μας. Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ υπέφερε για να σκοράρει, στο δεύτερο ημίχρονο έμπαιναν πολύ εύκολα τα καλάθια και για αυτό χάσαμε.

Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να παίξουμε περισσότερα από 15 καλά λεπτά. Ηρθαμε για να κερδίσουμε. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ είναι μπροστά από την ΑΕΚ σαν ομάδα. Εχει έναν προπονητή πολύ καιρό, έμπειρους παίκτες. Δεν υπάρχει δικαιολογία όμως, θέλαμε τη νίκη. Η ευθύνη είναι πάντα του προπονητή” ανέφερε αρχικά…

Για το σημαίνει αυτή η ήττα για την ΑΕΚ:

“Είμαι υποχρεωμένος να πιστέψω ότι μπορούμε να βρούμε λύση μέσα από ομαδική δουλειά. Φοβάμαι όμως ότι αυτό έχει σχέση με το χαρακτήρα του κάθε παίκτη.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Η ΑΕΚ έχει κάνει πάρα πολλές αλλαγές. Όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει μια σύνθεση στην ομάδα. Σίγουρα θα προσπαθήσω για κάποιες αλλαγές στον τρόπο που παίζουμε”

Για τα πρώτα του συμπεράσματα από το επίπεδο του πρωταθλήματος:

“Είναι πολύ δύσκολη ερώτηση και ίσως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή γιατί είμαι πολύ νέος στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ και ο Αρης είναι μπροστά από την ΑΕΚ σε επίπεδο ετοιμότητας. Ο ΠΑΟΚ χτίζει εδώ και χρόνια μια ομάδα και κάνει βήματα μπροστά, ο Άρης εδώ και δύο χρόνια. Χωρίς να γίνω αλαζόνας, η νοοτροπία δε μπορεί να είναι να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Αυτό που πρέπει να περάσω στην ομάδα, είναι ότι πρέπει να κερδίσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Να κερδίσει η ομάδα το κάτι παραπάνω. Αν σκέφτεσαι την τρίτη θέση, μπορεί να μην κερδίσεις την τρίτη θέση…”