«Ο Άρης είναι μαγαζί γωνία»

65

Ο υπεύθυνος της ομάδας, του ΓΣΛ Φάρος, Γιάννης Γιαννάκης μίλησε στον Arena FM 89,4 για το πρότζεκτ της ομάδας από την Λάρισα, τις διοικητικές εξελίξεις στην ΚΑΕ Άρης, αλλά και το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Αυτό είναι ένα πρότζεκτ που δεν είναι στη λογική που επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό, ο οποίος υπήρξε και παραμένει κρατικοδίαιτος σαν νοοτροπία, , ο σοβιετισμός τελείωσε, η Ελλάδα εξακολουθεί να θέλει να πληρώνει άλλος τα σπασμένα ,συνήθως τα φορτώνουμε στο κράτος , με τις επιδοτήσεις και φτάσαμε στο σημείο να μην ξέρουμε τι είναι αθλητικό μάρκετινγκ, εκτός από ορισμένες , ελάχιστες εξαιρέσεις. Μία από αυτές ήταν ο Άρης του Χρήστου Μιχαηλίδη της εποχής 1984-1990, έκανε μάρκετινγκ , η ομάδα είχε άλλα θέματα, αυτό έκανε τον Άρη αυτοκράτορα μέχρι το ’90 , όπου μετά έφυγε η ιστορία σε μπάτζετ και δεν μπορούσε η Θεσσαλονίκη να ακολουθήσει και σταμάτησε το κράτος να δίνει επιδοτήσεις. Αν μιλήσουμε για το μπάσκετ έχει αλλάξει ο μπασκετικός χάρτης , δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μπάσκετ που παίζεται μόνο στην Αθήνα αλλά σε όλη την Ελλάδα και βλέπετε ότι κανένας δεν εκμεταλλεύεται τον τοπικό παράγοντα.

Είναι ντροπή η Λάρισα , να μην έχει κινητοποιήσει και να μην έχει δώσει κίνητρο στην ντόπια κοινωνία , η Λάρισα είναι ένα σταυροδρόμι ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, είναι στη μέση της Ελλάδας, έχει τις μεγαλύτερες αποθήκες logistics, έχει δικές της βιομηχανίες και παρ’ όλα αυτά είναι μία ομάδα που δεν αγκαλιάστηκε ποτέ , όχι επειδή φταίνε αυτοί που δίνουν το χρήμα , αυτοί που επενδύουν στην εικόνα της ομάδας αλλά αυτοί που είχαν την ομάδα και δεν γνώριζαν το μάρκετινγκ. Δυστυχώς αυτός δεν είναι ο μέσος όρος, είναι καθεστώς στην Ελλάδα. Οι παράγοντες επαφίενται στους φιλάθλους, στον Άρη ζητούν όλοι επενδυτή, ο Άρης δεν έχει αυτό πρόβλημα, έχει ένα brand που πρέπει να λάμψει και να ξαναγεννηθεί. Είναι μαγαζί γωνία».

Για τις ομάδες της Λάρισας:

«Την εξής καμία… γιατί στρουθοκαμιλίζουμε , δεν υπάρχει ομάδα. Η παθογένεια του ελληνικού αθλητισμού -μόνο για το μπάσκετ- μόνο δύο ομάδες με 15εκ μπάτζετ και από τον τρίτο μέχρι τον 14ο είναι για πέταμα. Αυτό είναι το μπάσκετ στην Ελλάδα, με τους ξένους που το λέω κοροϊδευτικά, είναι λαντζέρηδες στα Mc’ Donalds , γιατί να έχουμε πρωτάθλημα με 6 ξένους που δεν κάνουν για τίποτα. Εσείς οι δημοσιογράφοι κιόλας τους θαυμάζετε αν βάλουν ένα καλάθι. Δεν υπάρχουν καλοί, ένας μέσα στη μάζα, μέσα στη μετριότητα, μέτριος. Οι Έλληνες γιατί δεν παίζουν , δεν έχουμε;»

Για το ότι ίσως οι προπονητές φοβούνται τους παράγοντες και δεν χρησιμοποιούν Έλληνες παίκτες:

«Να φύγουν και οι προπονητές και οι παράγοντες , είπαμε για ένα πρότζεκτ άλλο. Είναι ακριβώς για την ελληνική οικογένεια και για τα ελληνόπουλα που θέλουν να παίξουν μπάσκετ , που θα βασίζεται στις πιο σύγχρονες επιταγές του μάρκετινγκ, όχι της εμπορευματοποίησης . Για ποιο μάρκετινγκ να μιλήσουμε όταν η οικογένεια δεν μπορεί να πλησιάσει το γήπεδο; Σ’ αυτό θα δουλέψουμε είτε στην Α1 είτε στην Α2 και ας μην ανέβουμε ποτέ. Ή θα αλλάξουμε επειδή το θέλουμε είτε επειδή θα αναγκαστούμε . Οι παθογένειες πρέπει να τελειώνουν. Το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης πάσχει από αυτό. Το μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη ήταν για έξι χρόνια, τέλειωσε το ’90 και καθόμαστε και μιλάμε γι’ αυτό , εμένα με προβληματίζει.

Να δημιουργήσουμε όραμα για το αύριο. Το είχα πει ένα πράγμα και στο Γιάννη Ιωαννίδη και φέρει μεγάλη ευθύνη, που ήταν από τους μεγάλους προπονητές για πολλά χρόνια, ποια είναι η σχολή του ελληνικού μπάσκετ που δημιούργησε η αυτοκρατορία, του Άρη, του Ολυμπιακού;του Παναθηναϊκού; έχει ταυτότητα το ελληνικό μπάσκετ , σε επίπεδο εθνικής ομάδας ίσως όταν παίζουν τα ελληνόπουλα. Πρέπει όλοι οι ειδικοί να καθίσουν μαζί και να προβληματιστούν».

Για το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ:

«Είναι ένα ντέρμπι γιατί η ιστορία το θέλει ντέρμπι. Ο Άρης πιστεύω ότι θα κερδίσει αλλά παρ’ όλα αυτά δεν πιστεύω ότι θα κινδυνεύσει , έχει αγώνες μπροστά του και θα φτάσει τις έντεκα νίκες . Ζω την αγωνία των ομάδων που είναι στη ζώνη του υποβιβασμού σας λέω ότι ο Άρης δεν είναι από τους υποψήφιους , ούτε καν να φοβάται. Δεν είναι ζωής και θανάτου».

Για τα διοικητικά του Άρη:

«Νομίζω ότι ο Γουλιέλμος είναι μεγάλος δικηγόρος, είναι ευφυέστατος, ικανότατος αρκεί να τον αφήσουν να δουλέψει».