Ο ΚΑΟΔ πάει… Ξάνθη!

17

Το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Ξάνθη αρχίζει να σκέφτεται ο ΚΑΟΔ, καθώς το κοινό της Δράμας δεν φαίνεται να στηρίζει την ομάδα, όσο θα περίμεναν οι επιτελείς της.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το Thrakisports, ο ΚΑΟΔ έστειλε ήδη έγγραφο στον Δήμο Ξάνθης και ζήτησε να του επιτραπεί να δηλώσει ως δεύτερη έδρα το κλειστό “Φίλιππος Αμοιρίδης”, ένα σύγχρονο κλειστό χωρητικότητας 4.000 θέσεων.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΚΑΟΔ η μετακόμιση, εφόσον τελικά γίνει, θα είναι για τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, στα οποία οι Δραμινοί ελπίζουν σε sold out, με δεδομένη την μπασκετική ξηρασία που επικρατεί στην Ξάνθη και στην Θράκη γενικότερα.

«Πέρα από την κοντινή απόσταση, θα μπορέσουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους Ξανθιώτες αλλά και τους φιλάθλους γειτονικών περιοχών να δουν από κοντά τα ντέρμπι» δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΑΟΔ, Άρης Ιωαννίδης.

Η Ξάνθη είχε ομάδα μπάσκετ στην Α2, αλλά παραχώρησε το ΑΦΜ της στον Κόροιβο Αμαλιάδας, ο οποίος ανέβηκε φέτος στην Α1.

Στην Δράμα κάνουν γενικώς σκέψεις για την μετακόμιση της ομάδας, αφού με εξαίρεση τα μεγάλα παιχνίδια, το χωρητικότητας 1.500 “Δημήτρης Κραχτίδης”, δεν γεμίζει.

Μάλιστα στο τέλος της προηγούμενης σεζόν είχαν προκύψει πληροφορίες που ήθελαν τον ΚΑΟΔ να εξετάζει τη λύση της μετακόμισης στα Γιάννενα, αλλά κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε.