«Ο μπαμπάς μας βάζει βίντεο με τους αγώνες σου…»

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, ο «γκάνγκστερ», ο τεράστιος Νίκος Γκάλης σήμερα «κλείνει» τα 58 χρόνια του και σαφώς και είναι μία ιδιαίτερη ημέρα, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τον Άρη και για ολόκληρη την υγιώς σκεπτόμενη αθλητική Ελλάδα.

Ο Γκάλης σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, μίλησε για τη σημερινή μέρα, την αγάπη του κόσμου, τον Άρη, το μουσείο μπάσκετ των «κίτρινων», το τουρνουά προς τιμήν του που θα γίνει τον Σεπτέμβριο, αλλά και το Νίκο Λάσκαρη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8.

Για τα σημερινά γενέθλιά του και την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό του: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για τις ευχές του. Είναι πολλοί οι φίλοι, αλλά και οι γνωστοί που με θυμούνται κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Με τον κόσμο έχουμε περάσει πολλά και ωραία χρόνια μαζί. Συγκινητικές στιγμές και κανένας δεν έχει ξεχάσει τι έχουμε ζήσει».

Για το Μουσείο του μπασκετικού Άρη: «Σίγουρα το Μουσείο είναι κάτι πολύ καλό, ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά για να μαθαίνουν την ιστορία. Αλλά και για τους παλιούς να θυμούνται τα «χρυσά» χρόνια της ομάδας. Επίσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μάθουν τα νεαρά παιδιά την ιστορία της πόλης, αλλά και του Άρη. Μην ξεχνάμε ότι εκείνος ο Άρης ήταν η ομάδα όλης της Ελλάδας. Πιστεύω επίσης ότι είναι πολύ καλή ευκαιρία τα νερά παιδιά να έχουν πρότυπα απο εκείνη την ομάδα».

Για το γεγονός ότι τον γνωρίζουν πολλά νεαρά παιδιά και του ζητούν αυτόγραφα: «Ναι μου κάνει και εμένα εντύπωση. Ρωτάω πολλά παιδιά πως είναι δυνατόν να με γνωρίζετε, αφού δεν είναι δυνατόν να με έχετε δει να παίζω. Και μου απαντούν τώρα με το ίντερνετ ο μπαμπάς μας βάζει βίντεο με τους αγώνες σου και βλέπουμε τιο έκανες. Είναι συγκινητικό για μένα να με αναγνωρίζουν παιδιά που δεν με έχουν δει ποτέ να παίζω».

Για τον Άρη και τον Νίκο Λάσκαρη: «Ευχή μου είναι να βρει η ομάδα το δρόμο της. Δεν περιμένω να γίνει αμέσως η δυναστεία που είχαμε χτίσει παλιά, αλλά να δημιουργηθεί μία αξιοπρεπής ομάδα, την οποία θα χαίρεται να παρακολουθεί ο κάθε φίλαθλος. Πιστεύω όμως ότι σιγά σιγά θα έρθουν και οι επιτυχίες. Ο κ. Λάσκαρης δείχνει μεγάλη επιθυμία να βοηθήσει την ομάδα. Ήρθε σαν «δώρο» στον Άρη και θέλει να φτιάξει μία μεγάλη ομάδα».

Για το δεύτερο «Νίκος Γκάλης Καπ»: «Έχει ξεκινήσει η οργάνωσή του, ακόμη δεν έχουν κλειστεί οι ομάδες. Ωστόσο όλοι μας περιμένουμε να έρθουν μεγάλες ομάδες και να δούμε παιχνίδια με πλούσιο θέαμα».