«Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ»

17

Ο Κώστα Κακαρούδης είναι το πρώτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, που μετά τις χθεσινές ανανεώσεις συμβολαίων των Χαραλαμπίδη και Δέδα, άρχισε και τις προσθήκες στο ρόστερ του.

Το μεταγραφικό απόκτημα του «δικεφάλου» μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ για τη νέα σελίδα στην καριέρα του. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω πλέον στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ και δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες είναι υψηλές, ειδικά μετά την περσινή καλή χρονιά της ομάδας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον κόουτς, για τον οποίο έχω ακούσει πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρω πρόσωπα πολλά μέσα στην ομάδα, ειδικά τον Κώστα Χαραλαμπίδη με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στον ΚΑΟΔ. Γενικά, μόνο καλά πράγματα έχω για τη νέα μου ομάδα, αλλά δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια. Χρειάζεται πολλή δουλειά και όλα τα άλλα θα έρθουν».

Για το αν έπαιξε ρόλο το περιβάλλον που υπάρχει στον ΠΑΟΚ, είπε: «Σίγουρα έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου. Ήμουν στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και είδα αρκετά παιχνίδια στα playoffs και ακόμη κι από την κερκίδα ήταν προφανής η υγεία που βγάζει η ομάδα και οι εξαιρετικές σχέσεις που υπάρχουν μέσα στην ομάδα και μεταξύ των παικτών».

Σε ερώτηση για την περσινή εμπειρία του εξωτερικού είπε: «Ήταν μία πολύ ευχάριστη εμπειρία, ήταν κάτι που το ήθελα και το έψαχνα καιρό. Μπορεί το ρουμάνικο μπάσκετ να μην είναι από τα πλέον δημοφιλή αλλά υπάρχει ανάπτυξη, υπάρχουν χρήματα κι αυτό είναι βασικό, αλλά και άνθρωποι που ξέρουν και ασχολούνται. Και είναι πολύ σημαντικό ότι σέβονται και τον Έλληνα μπασκετμπολίστα αλλά και την Ελλάδα σαν μπασκετική χώρα».

Τέλος, για τη νέα σεζόν και το πώς την έχει στο μυαλό του, ο Κακαρούδης είπε: «Η σεζόν που μας περιμένει θα είναι γεμάτη κι αυτό είναι καλό. Από ότι είδα έμεινε ο προπονητής, συνεχίζουν οι περισσότεροι από τους Έλληνες και είναι πολύ σημαντικό ο Ελληνικός κορμός της ομάδας να είναι σωστά δομημένος, γιατί αυτός είναι που θα κρατήσει την ομάδα και θα βοηθήσει και τους ξένους που θα έρθουν να προσαρμοστούν. Δεν χρειάζονται άλλα λόγια, πολύ προπόνηση, σκληρή δουλειά, ο κόσμος δίπλα μας και όλοι μαζί για το καλύτερο. Πιστεύω ότι θα είναι μία ευχάριστη χρονιά για όλους…».