Παναθηναϊκός-Άρης, το… πέμπτο δεκάλεπτο

77

 

Ο Δημήτρης Πρίφτης, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και την ήττα του Άρη από τον Παναθηναϊκό, στάθηκε στα σημεία, που κατά την άποψή του, κρίθηκε η αναμέτρηση.

Αρχικά ο προπονητής του Άρη είπε: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Ήταν καλύτερος και πιο αποτελεσματικός. Εμείς παρουσιαστήκαμε πιο σοβαροί κυρίως στο τελευταίο σημείο του παιχνιδιού. Στα επόμενα παιχνίδια θα πρέπει να λειτουργήσουμε πιο έξυπνα στους προβληματισμούς που έχουν δημιουργηθεί στην ρακέτα μας με την έλλειψη του Χάγκινς».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Ο Παναθηναϊκός έχει έναν παίκτη πολύ ιδιαίτερο στην ρακέτα του, που δημιούργησε καταστάσεις ακόμη και όταν δεν πήρε την μπάλα. Πιστεύω πως σήμερα ο Παναθηναϊκός είχε σε καλή μέρα τον Καλάθη που τον βοήθησε να πάρει ξεκάθαρη διαφορά στο σκορ, και κάπου εκεί το παιχνίδι έγειρε προς την πλευρά του».

Και κατέληξε: «Εμείς τώρα πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποιες προσαρμογές στο παιχνίδι μας και να παίξουμε πάλι με σοβαρότητα την Παρασκευή».

Από την πλευρά του, ο Τζερέλ Μακ Νιλ, πρόσθεσε: “Εμείς, είχαμε ως πρώτο στόχο να είμαστε ανταγωνιστικοί, όσο το δυνατόν περισσότερο. Είχαμε πολύ καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι, δεν τα παρατήσαμε ποτέ, ακόμη κι όταν ο Παναθηναϊκός ξέφυγε στο σκορ. Έχουμε πλέον στο μυαλό μας το δεύτερο παιχνίδι της σειράς”.

Για τις αλλαγές του Παναθηναϊκού σε αγωνιστικό επίπεδο:

“Υπάρχουν διαφορές στο rotation, από τη στιγμή που ήρθε άλλος προπονητής. Δεν έγιναν μεγάλες αλλαγές στο σύστημα. Παρατήρησα ότι ποστάρουν περισσότερο την μπάλα, κάτι που γίνεται, ενδεχομένως, γιατί είναι το αδύνατο σημείο μας.”