ΠΑΟΚ: Μαθαίνει αντίπαλο στο Champions League

19

Τους αντιπάλους τους στη φάση των «16» αλλά και τα ζευγάρια των προημιτελικών του Basketball Champions League θα μάθει σήμερα ο ΠΑΟΚ (και η ΑΕΚ).

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της FIBA στη Γενεύη και θα αρχίσει στις 11.30. Το σύστημα είναι απλό και οι υποψήφιοι αντίπαλοι ΠΑΟΚ είναι μόλις τρεις.

Οι 16 ομάδες έχουν χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ με βάση την κατάταξή τους στη φάση των ομίλων της κανονικής περιόδου. Στο Α’ γκρουπ περιλαμβάνονται οι ομάδες που πήραν την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο, στο Β’ γκρουπ αυτές που τερμάτισαν δεύτερες, στο Γ’ γκρουπ όσες τερμάτισαν τρίτες και στο Δ’ αυτές που τερμάτισαν τέταρτες. Τα τέσσερα γκρουπ είναι, δηλαδή, τα εξής:

Α’ ΓΚΡΟΥΠ: Μονακό, Γκραν Κανάρια, Στρασμπούρ, Μπεσίκτας
Β’ ΓΚΡΟΥΠ: Καρσίγιακα, Λούντβιγκσμπουργκ, Μπάνβιτ, Νίμπουρκ
Γ’ ΓΚΡΟΥΠ: Όλντενμπουργκ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ναντέρ
Δ’ ΓΚΡΟΥΠ: Μούρθια, Νεπτούνας, Μπαϊρόιτ, Ζιέλονα Γκόρα.

Οι ομάδες από το Γ’ γκρουπ θα κληρωθούν με τις ομάδες του Β’ γκρουπ και οι ομάδες του Δ’ γκρουπ θα κληρωθούν με αυτές του Α’ γκρουπ, με έναν και μόνο περιορισμό: δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες που έπαιξαν μεταξύ τους στην κανονική περίοδο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα κληρωθεί με μία εκ των Μπάνβιτ, Καρσίγιακα ή Νίμπουρκ.

Οι αγώνες της φάσης των “16” είναι διπλοί, θα διεξαχθούν στις 6-7 Μαρτίου και 13-14 Μαρτίου και γηπεδούχοι στον δεύτερο αγώνα θα είναι οι ομάδες του Α’ και του Β’ γκρουπ. Άρα ο ΠΑΟΚ θα παίξει τον πρώτο αγώνα εντός έδρας.

Μετά την κλήρωση τη φάσης των “16” θα γίνει η κλήρωση της προημιτελικής φάσης, που είναι η τελευταία πριν από το φάιναλ φορ.