«Παρασυρθήκαμε για έξι λεπτά…»

35

Ως διδακτική θα αντιμετωπίσει ο Άρης την ήττα – αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας Δημήτρη Πρίφτη.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, αρχικά είπε: “Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Εμείς κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και ένα πάρα πολύ κακό  δεύτερο ημίχρονο. Ουσιαστικά η κακή εικόνα που είχαμε για έξι λεπτά μας παρέσυρε και κάναμε ένα γενικώς κακό δεύτερο μέρος”.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: “Πιστεύω πως αυτό έγινε για δύο λόγους… Και εμείς δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί και τόσο έντονοι σε σημείο που να μας αισθανθεί ο αντίπαλος και να παίξουμε όπως πρέπει δυνατά στην άμυνα απέναντι σε μια τέτοια ομάδα. Το δεύτερο συστατικό είναι ότι ο αντίπαλός μας είχε πάρα πολύ καλό ποσοστό σε εκείνο το χρονικό σημείο, κυρίως με εκφραστή τον Φελντέιν από το τρίποντο”.

Ο Πρίφτης στάθηκε και στην ευστοχία του αντιπάλου: “Οταν ο Παναθηναϊκός σουτάρει με 53% είναι πάρα πολύ δύσκολο να είσαι ανταγωνιστικός. Παρόλα αυτά θα πρέπει αυτή την οδυνηρή βραδιά που είχαμε, όχι τόσο για το αποτέλεσμα όσο για την εικόνα που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο, να την κάνουμε χρήσιμη. Και αυτό θα γίνει τις επόμενες μέρες με τον τρόπο που θα δουλέψουμε και με τον τρόπο που θα συμπεριφερθούμε ώστε να ετοιμαστούμε για την συνέχεια της χρονιάς, που είναι μακρά με πολλές υποχρεώσεις και δύσκολα παιχνίδια”.

Σε ερώτηση για το αν η ήττα στον ημιτελικό “θύμισε” εκείνη στην Ποτγκόριτσα από την Μπούντουτσνοστ, απάντησε: “Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, άρα κάθε συνθήκη μετά από μια τέτοια ήττα είναι πάντα διαφορετική. Το βασικό που πρέπει να κάνει η ομάδα είναι να προσπαθήσει με ομαδικότητα να ξεπεράσει αυτό που συνέβη. Αυτό είναι το πρώτο συστατικό. Από κει και πέρα υπάρχουν επί μέρους μπασκετικά θέματα που θα πρέπει να διορθώσουμε. Θα ξεκουραστούμε και από Τρίτη θα συνεχίσουμε την δουλεία μας γιατί έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με το Ρέθυμνο. Η ζωή συνεχίζεται…”.

Για το αν οι παίκτες του ήταν νωχελικοί και αν το βάθος πάγκου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα του ημιτελικού, ο κόουτς σχολίασε: “Δεν μπορώ να πω πως ήμασταν ακριβώς νωχελικοί, απλά δεν είχαμε το επίπεδο επιθετικότητας που θα έπρεπε να είχαμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει ποιότητα και αποτελεσματικότητα. Αυτό σημαίνει πως όταν δεν είσαι τόσο επιθετικός όσο θα έπρεπε να είσαι, ο αντίπαλος σε τιμωρεί ανά πάσα στιγμή. Σίγουρα θα πρέπει να μπαίνουμε με πιο δυνατή νοοτροπία ειδικά για όταν πρόκειται για αντίπαλο αυτής της δυνητικότητας.

Δεν μπορούμε να δεχόμαστε σε ένα δεκάλεπτο 31 πόντους και να θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι. Αναμφίβολα θα πρέπει να έχουμε άλλο τόνο και άλλη ένταση σε ότι κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα μου έχει το σωστό βάθος, το σωστό μήκος και πλάτος. Νομίζω πως είμαι εντάξει, δεν έχω πρόβλημα. Όλους μου τους παίκτες τους χρησιμοποιώ ανάλογα. Η ομάδα που έχουμε είναι καλή και είμαι ευχαριστημένος. Σίγουρα υπάρχουν βράδια που κλονίζεται αυτό το πράγμα, αλλά θα πρέπει να βρούμε την λύση ανάμεσά μας”.

Για το γεγονός ότι ο Άρης βρέθηκε μακριά από το σπίτι του τις μέρες των Χριστουγέννων, είπε: “Ήταν δύσκολο να είμαστε μακριά από τις οικογένειές μας, αλλά κατά κάποιο τρόπο είμαστε μια μορφή οικογένειας, γιατί περνάμε πάρα πολλές ώρες μαζί. Λόγω προγράμματος λείπουμε σχεδόν ολόκληρες εβδομάδες από την Θεσσαλονίκη. Σίγουρα αυτές οι μέρες είναι λίγο ιδιαίτερες και χρειάζεσαι τους κοντινούς σου ανθρώπους, αλλά έχουμε καταφέρει να αισθανόμαστε αρκετά οικείοι μεταξύ μας για να νιώθουμε όμορφα ακόμη και έτσι. Ήταν καλά, περάσαμε όμορφα, έγινε μια σωστή διαχείριση των ημερών, και ένας καλός προγραμματισμός… Και γιορτάσαμε όλοι μαζί και κάναμε τις προπονήσεις που έπρεπε”.

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς, μεταξύ άλλων είπε: «Ήταν μία καλή νίκη για εμάς. Τρία καλά δεκάλεπτα. Παίξαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ανταγωνιστική ομάδα, πριν το παιχνίδι έδωσα συγχαρητήρια στον κόουτς γιατί παίζουν καλό μπάσκετ. Το έδειξαν στο πρώτο ημίχρονο όπου ήταν ανταγωνιστικοί. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες μου ήταν εξαιρετικοί».