Πνίγεται το μπάσκετ της περιφέρειας

Δύσκολες μέρες περνούν οι ομάδες μπάσκετ της περιφέρειας που πασχίζουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για να παίξουν στα εθνικά πρωταθλήματα…

Μετά τον ΚΑΟΔ, που αδυνατεί να κατεβάσει ομάδα στην Α1, λόγω της αδυναμίας που δήλωσε ο μεγαλομέτοχος και χρηματοδότης του, οριακά είναι τα πράγματα στον Φίλιππο Βέροιας, που είναι να παίξει φέτος στην Α2.

Κι εκεί ο χρηματοδότης, Ηλίας Λαζός, δήλωσε ότι αδυνατεί να σηκώσει και φέτος το βάρος. Όσες προσπάθειες έκανε να καλύψει την τρύπα στον προϋπολογισμό της σεζόν 2015-16, δεν απέδωσε και ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, ακυρώνοντας ότι συμφωνίες έκανε ο ίδιος.

Όπως συμπλήρωσε, η αποχώρησή του δεν σημαίνει και αποχώρηση της ομάδας από την Α2, αλλά χωρίς πόρους, είναι δύσκολο να τα καταφέρει ο Φίλιππος.

Οι ομάδες καταρρέουν, όντας θύματα της οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως της έλλειψης στρατηγικού σχεδιασμού, τόσο από τις ίδιες, όσο και από τις διοργανώτριες αρχές, που αφήνουν τα πρωταθλήματα να πηγαίνουν με αυτόματο πιλότο, αδιαφορώντας για την βιωσιμότητα των ομάδων…