Πρέλεβιτς: “Δεν περίμενα να επανέλθουν”

33

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς έδωσε το παρών στην γιορτή της Πάτρας για το All Star Game. Ο επικεφαλής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε για την πρόκριση των “ασπρόμαυρων” στο Basketball Champions League ενώ αναφέρθηκε και στην φετινή “μάχη” του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε:

-την «επιστροφή» τους στους πάγκους, ως προπονητής των All Time Stars, στο παιχνίδι του Σαββάτου: «Είχα πάνω από δέκα χρόνια να βρεθώ στη θέση του προπονητή, αλλά νομίζω πως ήταν πιο εύκολο από ποτέ, γιατί αυτοί οι παίκτες δεν χρειάζονται κοουτσάρισμα. Χρειάζονται απλά κάποιον που να τους βάζει και να τους βγάζει… Είναι μεγάλες προσωπικότητες, απίστευτοι αθλητές. Nομίζω, φάνηκε και από τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν. Σηκώθηκα απλά κάποια στιγμή από τον πάγκο, για να δω ποιοι δεν έχουν παίξει. Ακόμα και τα τάιμ άουτ ήταν τηλεοπτικά… Είχαμε ρυθμό και δεν τα χρειαζόμασταν».

-τον αν είναι πιο εύκολη η δουλειά του προέδρου, του παίκτη ή του προπονητή: «Το πιο εύκολο είναι αυτό που κάνουν αυτοί που… κράζουν και ξέρουν τα πάντα. Οι κριτές… Όπως και να έχει, το πιο εύκολο είναι να παίζεις μπάσκετ, να είσαι παίκτης».

-την πρόκριση στους «16» του BCL και στην κλήρωση της Τετάρτης στη Γενεύη: «Όταν κρατάς την ομάδα εδώ και χρόνια σε ψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι μεγάλη επιτυχία. Το έχω ξαναπεί, πως αν κάποιος μετρήσει τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των τελευταίων 7-8 ετών, ο ΠΑΟΚ έχει δώσει τα περισσότερα μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση».

-τη δική του προτίμηση από Μπάνβιτ, Καρσίγιακα ή Νίμπουρκ για την κλήρωση της Τετάρτης: «Δεν υπάρχει προτίμηση, γιατί νομίζω πως πρόκειται για πολύ καλές ομάδες. Η ομάδα μας είναι σε ένα επίπεδο, που άμα παίξει καλά, μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε κι αν δεν παίξει καλά, μπορεί να χάσει από τον οποιονδήποτε. Από αυτή την άποψη, η ψαλίδα έχει μειωθεί πολύ μεταξύ των ομάδων, ακόμα στις ομάδες της Euroleague ισχύει αυτό. Άντε να υπάρχουν επτά-οκτώ ομάδες που είναι καλύτερες από όλους, αλλά με τις υπόλοιπες, εάν παίξεις καλά, μπορείς να τις κερδίσεις. Δεν μπορείς πλέον να υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο, ιδιαίτερα στο ελληνικό πρωτάθλημα με έξι Αμερικανούς σε κάθε ομάδα. Δύο από αυτούς να βρεθούν στη καλή τους μέρα, μπορούν να σε κερδίσουν. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει αναβαθμιστεί. Υπάρχουν ομάδες, για τις οποίες μπορεί οι φίλαθλοι να λένε «ποιοι είναι αυτοί;» αλλά δεν είναι έτσι. Είναι οργανωμένες ομάδες, με σωστό management και οικονομική δυνατότητα. Αυτό αποδεικνύεται από τον ανταγωνισμό που υπάρχει από την τρίτη έως την όγδοη θέση κι αυτό είναι καλό να συμβαίνει. Μακάρι να υπήρχε ανταγωνισμός και στις δύο πρώτες θέσεις, κάτι που θα αναβάθμιζε γενικότερα το μπάσκετ».

-το κακό ξεκίνημα που είχε ο ΠΑΟΚ και την μεγάλη αντίδραση που έβγαλε: «Τώρα, η ομάδα είναι στα επίπεδα που πρέπει να είναι. Είναι λογικό να είναι δύσκολο το ξεκίνημα, μετά από τόσα χρόνια με το ίδιο προπονητικό καθεστώς, αλλά γρήγορα επανήλθαν. Δεν περίμενα να επανέλθουν! Πλέον φτάσαμε σε ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο, να διεκδικούμε δηλαδή κάποια πράγματα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη το πετύχαμε, ενώ στην Ελλάδα θα προσπαθήσουμε για το κάτι παραπάνω από τα προηγούμενα χρόνια, παρ’ ότι πρόκειται από το πιο δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Είναι πολλές και καλές οι ομάδες που διεκδικούν είσοδο στην τετράδα».