Πρίφτης: Διαψεύδει το «όχι» στην Εθνική

47

Με… αιφνιδιασμό “πληροφορήθηκε” ο Δημήτρης Πρίφτης ότι χθες Δευτέρα, επικοινώνησε με ανθρώπους της ΕΟΚ και τους ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι προπονητής της Εθνικής Ανδρών.

Ο κόουτς του Αρη (ακόμα, αφού έχει σε ισχύ συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο και δεν έχει πληρωθεί πολλά από τον περασμένο), όντως έχει πλέον ελάχιστες πιθανότητες να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όμως, δίνει διευκρινίσεις στο basketa.gr τις οποίες θεωρεί απαραίτητες.

“Από την πρώτη επαφή που υπήρξε με την ΕΟΚ, πολύ καιρό πριν, είχα πει στους ανθρώπους της διοίκησης ότι με τιμά απεριόριστα η προοπτική να συμμετάσχω και στη φετινή προσπάθεια της Εθνικής και η πρόθεσή τους να μου αναθέσουν την ομάδα. Τους είχα εξηγήσει, όμως, ότι δεν θα μπορούσα να πάρω κάποια απόφαση, όσο υπάρχουν εκκρεμότητες τόσο με την ομάδα μου τον Αρη, όσο και γενικότερα με το μέλλον.

Στην τελευταία επαφή που υπήρξε, το περασμένο Σαββατοκύριακο, τους επισήμανα ότι οι εκκρεμότητες παραμένουν και είμαι αναγκασμένος να περιμένω κι άλλο, κατανοώντας ότι από πλευράς Ομοσπονδίας θα έπρεπε να πάρουν τις αποφάσεις τους. Ουσιαστικά δεν υπήρξε χρονική ταύτιση, αλλά σε καμία περίπτωση άρνηση, μιας άκρως τιμητικής πρότασης. Εχω αποδείξει εξάλλου σε βάθος χρόνων την επιθυμία μου να προσφέρω στην Εθνική και τις προσπάθειές της από οποιοδήποτε πόστο”.

Επί της ουσίας, ο Πρίφτης είναι αναγκασμένος να περιμένει τις εξελίξεις στον Αρη που κανείς δεν ξέρει πού θα βγάλουν και στη δική του περίπτωση, που θεωρητικά έχει προτεραιότητα αφού ο Λάσκαρης θέλει να τελειώνει μαζί του για να ανακοινώσει την πρόσληψη Γιαννάκη. Προφανώς και δεν μπορεί να δεσμευτεί για ένα μακρόπνοο πρότζεκτ όπως είναι της κάθε Εθνικής με το νέο σύστημα διοργανώσεων και προφανώς η ομοσπονδία τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει κάποιον άλλο προπονητή για την ομάδα.

Πηγή: basketa.gr