Σούλης: «Γι’ αυτό χάσαμε…»

99

Σύμφωνα με τον Σούλη Μαρκόπουλο, τα βασικά αίτια της ήττας του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ ήταν το 46% στις βολές και η κούραση της ομάδας στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο αρχικό σχόλιό του τόνισε: «Ξέραμε ότι είχαμε να κάνουμε με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Μια ομάδα που μεταφέρει το παιχνίδι της, μέσα στη ρακέτα και από εκεί οργανώνεται και δημιουργεί καταστάσεις έξω από τη γραμμή των τριών πόντων. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, στο κοντό σχήμα και τις αλλαγές, ίσως από την κούραση, ίσως από τη σαστιμάρα της στιγμής, δεν ακολουθήσαμε όλες τις εντολές. Απλές λεπτομέρειες που στοίχισαν. Το θέμα με τις βολές είναι πρόβλημα και αυτό έχει μεταφερθεί στην ψυχολογία. Είναι αδιανόητο να έχουμε ποσοστό στο 46% στις βολές…»

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Ούκιτς και τον Γλυνιαδάκη: «Είναι πολύ τεχνικό θέμα. Είναι το κοντό σχήμα της ΑΕΚ που έπαιζε πικ εν ποπ και έπρεπε κάποιος να σταματήσει τα σουτ. Όταν έπαιζαν με τους κοντούς μας δυσκόλευε να είναι ο Ανδρέας στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ο τρόπος παιχνιδιού του Ούκιτς, που το παίζει χρόνια. Στο πρώτο ημίχρονο, δε μας πόνεσε αυτή η κατάσταση, στο δεύτερο δεχτήκαμε καλάθια που υπήρχε ολιγωρία στον τρόπο αντιμετώπισης, ίσως επειδή υπήρχε και η κούραση».

Για τα παράπονα του Γλυνιαδάκη ότι όλες οι αμφισβητούμενες φάσεις πήγαιναν στην ΑΕΚ: «Αν συμφωνείτε εσείς, εγώ δεν έχω να πω κάτι. Έτσι είναι…»

Για την κακή εικόνα στην τέταρτη περίοδο: «Μπορεί να είναι ήταν και τυχαίο. Δεν ήταν μόνο η κούραση, ήταν επιβαρυμένοι από φάουλ οι παίκτες, όσο πηγαίνει προς το τέλος ο αγώνας, το άγχος μεγαλώνει. Είναι πολλοί παράγοντες που λειτούργησαν αρνητικά συνολικά για το αρνητικό αποτέλεσμα».