Ταυτοποιήσεις για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ

Στην ταυτοποίηση ακόμη τεσσάρων οπαδών που συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ στο «Nick Galis Hall» ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Eναντίον των συγκεκριμένων ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για «διατάραξη της κοινής ειρήνης», «αδικήματα με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις» και της «απόπειρας απρόκλητων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικού εν ώρα Υπηρεσίας», η οποία θα σταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων τεσσάρων (4) ακόμη ατόμων, τα οποία σχετίζονται με αδικήματα που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου Ελλάδος καλαθοσφαίρισης, που πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης στις 18-02-2017 (σχετ. το από 19-02-2017 Δελτίο Τύπου).

Πρόκειται για τέσσερις (4) ημεδαπούς ηλικίας 34, 22, 19 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων και στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για «διατάραξη της κοινής ειρήνης», «αδικήματα με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις» και της «απόπειρας απρόκλητων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικού εν ώρα Υπηρεσίας».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω, ευρισκόμενοι στις κερκίδες του γηπέδου, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και ενεργώντας οργανωμένα, εκτόξευσαν διάφορα αντικείμενα (πλαστικά καθίσματα, ξύλινο δοκάρι, πυροσβεστήρα, κατά περίπτωση) εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που εκτελούσαν υπηρεσία.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.