“Τη δεκαετία του 90 το μπάσκετ κράτησε ψηλά το φρόνημα του ΠΑΟΚτσή”

175

Ο πρώην πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του “Δικεφάλου του Βορρά”,Απόστολος Οικονομίδης μίλησε στο “Αθλητικό Μετρόπολις” για τις μεγάλες στιγμές που έζησε στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι είναι γι’ αυτόν ο ΠΑΟΚ: «Είναι μεγάλο κίνημα που συνθέτει πολλά στοιχεία όπως η προσφυγιά, ο ξεριζωμός, ωστόσο, πάνω από όλα είναι πολιτισμός. Από τις πράξεις και τις ενέργειες όλων των ανθρώπων που ασχολήθηκαν διοικητικά αποδείχθηκε ότι αυτοί οι άνθρωποι το έκαναν για να βοηθήσουν και να δώσουν την ελπίδα γιατί ως ελπίδα δημιουργήθηκε αυτός ο σύλλογος».

Για την κορυφαία του στιγμή στην ηγεσία του ΠΑΟΚ: «Η μεταγραφή του Ευθύμη Ρεντζιά. Όταν κουβέντιασα με τον Ίβκοβιτς για να χτίσω τη νέα ομάδα μου είπε την ιστορία του Ρεντζιά. Πάλεψα πολύ για την μεταγραφή αυτή που υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες της εποχής και σε ποσό και σε ποιότητα αθλητή. Έδειξα και τις προθέσεις μου χτίζοντας το μέλλον της ομάδας με αυτή τη μεταγραφή όπως και με αυτήν του Στογιάκοβιτς.

Για τη μεγαλύτερη επιτυχία του ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ: «Η Τεργέστη μια τεράστια επιτυχία. Αμέσως μετά την ξεκίνησα κινήσεις για να μπορέσω να φέρω την επόμενη χρονιά τον Μάλκοβιτς. Έπρεπε να φανεί ότι η ομάδα δεν ήταν ξεγραμμένη μετά το χαμένο Φάιναλ Φορ της Αθήνας. Και με την κατάκτηση αυτή ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που διπλασίασε τα ευρωπαϊκά Κύπελλα».

Για την πιο χαρακτηριστική εικόνα που θυμάται από την Τεργέστη:«Είχα ανέβει με την ομάδα στην Τεργέστη και ήμουν κοντά όλες τις ώρες. Τη μέρα του αγώνα τρώγαμε με τα παιδιά και τον προπονητή σε κλειστό κύκλο. Όταν ο Πρέλεβιτς κατέβηκε μετά τη βόλτα ήταν φρεσκοξυρισμένος και γενικότερα είχε μια εμφάνιση που δεν υπήρχε σε προηγούμενα παιχνίδια. Του είπα “σε βλέπω φρέσκο”. Η απάντησή του ήταν: “Σήμερα θα πάρουμε το Κύπελλο, θα μας βγάλουν πολλές φωτογραφίες και πρέπει να είμαι ξυρισμένος».

Για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ: «Έχουμε στον ΠΑΟΚ ένα μεγάλο κεφάλαιο. Τον Ιβάν Σαββίδη που ηγείται του ΠΑΟΚ και έχει δώσει μια διαφορετική αίσθηση αν και έγιναν λάθη. Η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη αν και εγώ προσωπικά θα ήθελα μια καλύτερη παραγοντική συσπείρωση και ενεργοποίηση για κάποια θέματα. Στο μπάσκετ πρέπει να γίνουν πολλά για να κτιστεί ομάδα που θα πρωταγωνιστεί. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα πέτρινα χρόνια του ποδοσφαίρου η ομάδα μπάσκετ τη δεκαετία του 90 κράτησε ψηλά το φρόνημα του ΠΑΟΚτσή».