Το «ευχαριστώ» του… Βολιώτη Μπαζάρεβιτς (pic)

255

Ο προπονητής της Εθνικής Ρωσίας και για μία χρονιά Έλληνας και παίκτης του ΠΑΟΚ, Σεργκέι Μπαζάρεβιτς, σχολίασε τη νίκη της ομάδας του επί της Ελλάδας, στην προημιτελική φάση του Eurobasket και στάθηκε στη συμμετοχή μιας ελληνικής πεντάδας, σε, σχεδόν, όλο τον αγώνα.

Μάλιστα ο κόουτς των Ρώσων “ευχαρίστησε” το ελληνικό τιμ για το παραπάνω.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είπα στους παίκτες μου στο ημίχρονο να δουν πόση ώρα έχουν αγωνιστεί οι βασικοί της Ελλάδας. Γι’ αυτό ήταν απαραίτητο να συνεχίσουμε να παίζουμε επιθετικά στην άμυνα. Ήμουν σίγουρος πως στο τέλος θα βλέπαμε το αποτέλεσμα» και συνέχισε:

«Η Ελλάδα έπαιξε σχεδόν όλο το ματς με πέντε παίκτες. Τι να πω… Ευχαριστώ. Εμείς στο πρώτο μέρος επιλέξαμε να βάλουμε για πρώτη φορά οκτώ διαφορετικούς παίκτες, γιατί κανένα σχήμα μας δεν λειτουργούσε».

Ο Μπαζάρεβιτς είχε αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, στα τελειώματα της καριέρας του την σεζόν 1999-2000. Ωστόσο λίγο απασχόλησε για τα αγωνιστικά κατορθώματά του, καθώς έγινε μεγάλος ντόρος με την ελληνοποίησή του (!). Το ελληνικό διαβατήριο που είχε πάρει για να παίξει στον ΠΑΟΚ ακυρώθηκε μετά το τέλος εκείνης της αγωνιστικής χρονιάς, αλλά υπήρχαν αρκετές αντιδράσεις. Λέγεται πως ο Μπαζάρεβιτς και όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα της ελληνοποίησής του “ανακάλυψαν” ότι είχε ρίζες από τον Βόλο…