«Το θέμα είναι να γουστάρουμε»

14

Η Εθνική ομάδα αρχίζει τη προετοιμασία της για το Μουντομπάσκετ με τον Νίκο Ζήση να είναι μία από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες τα ομάδας. Ο Θεσσαλονικιός παίκτης μίλησε για τη νέα προσπάθεια της Εθνικής, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει μία ομάδα που θα γουστάρει να παίζει για το εθνόσημο.

«Ο καθένας κάνει αυτό που νιώθει. Αν νιώθεις πραγματικά τιμή και χρέος να παίξεις για την πατρίδα σου το κάνεις. Αν όχι, τότε κάνεις διακοπές. Άλλοι θέλουν να παίζουν και να εκπροσωπούν τη χώρα, άλλοι θα ήθελαν αλλά δεν μπορούν λόγω τραυματισμών, όπως για παράδειγμα ο Βασίλης ο Σπανούλης, άλλοι δεν θέλουν να παίζουν. O Κουφός δεν θα είναι μαζί μας, είναι δική του απόφαση, ας μιλάμε γι΄ αυτούς που θα είναι μαζί κι όχι γι΄ αυτούς που θα λείπουν. Έχουμε απουσίες αλλά το πιο σημαντικό είναι να έχει παίκτες που πραγματικά θέλουν να αγωνίζονται στην Εθνική, γιατί έχει λείψει αυτό από την ομάδα», δήλωσε ο παίκτης της Ούνιξ Καζάν, σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5».

Για το τι έχει να παρουσιάσει η Εθνική στα γήπεδα της Ισπανίας, ο Ζήσης τόνισε: «Το σίγουρο είναι ότι θα δώσουμε τα πάντα, θα δουλέψουμε και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό. Το θέμα είναι να γουστάρεις να φοράς τη φανέλα, να εκπροσωπείς τη χώρα σου και να κάνεις τον κόσμο περήφανο. Υπάρχουν νέα παιδιά, νέος προπονητής, απουσίες, δεν θα υπάρχει όμως η πίεση για την επιτυχία. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία καλύτερη εικόνα από πέρσι και ελπίζω να έρθουν μαζί και τα αποτελέσματα».