Το… πέμπτο δεκάλεπτο από το Παλέ

128

Δημήτρης Πρίφτης και Οκάρο Γουάιτ στις δηλώσεις τους μετά το παιχνίδι στην… ανταγωνιστική εικόνα που παρουσίασε ο Άρης κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκαν και στα πλέι οφ, όπου είναι… όλο το πρωτάθλημα.

Ο προπονητής του Άρη είπε: «Έγινε ένα καλό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ας μην γελιόμαστε, ο Ολυμπιακός είναι ένα επίπεδο πάνω από εμάς και σε ρόστερ και σε εμπειρία. Μέσα στο γήπεδό μας είμαστε ανταγωνιστικοί. Είχαμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, επιθετικά. Στο δεύτερο, το διορθώσαμε κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα και ήμασταν εύστοχοι.Για μας δεν αλλάζει κάτι. Θέλουμε μία νίκη για να εξασφαλίσουμε την τρίτη θέση. Αυτή είναι η ουσία».

Για το αν σκέφτηκαν στην ομάδα ότι με νίκη θα έφερναν τον Ολυμπιακό ως πιθανό αντίπαλο στα πλέι οφ: «Μέχρι εκεί θα περάσουμε δύο βουνά και δυο κοιλάδες. Η ουσία είναι η πρώτη φάση των πλέι οφ».

Είπε ακόμη: «Γενικά στο γήπεδό μας είμαστε ανταγωνιστικοί. Αντιστεκόμαστε στις καλές ομάδες και πολλές φορές τις κερδίζουμε. Μας μένει μία πικρή γεύση, αλλά όλη η ουσία είναι η πρώτη διασταύρωση στα πλέι οφ».

Από την πλευρά του ο Οκάρο Γουάιτ ανέφερε: “Ήταν μία σκληρή μάχη ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες με κίνητρο. Ο Ολυμπιακός στο τέλος ήταν καλύτερος και πήρε τη νίκη”.

Για την δική του εμφάνιση: “Δεν ήμουν εύστοχος στο πρώτο ημίχρονο και στα αποδυτήρια ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου μου έδωσαν αυτοπεποίθηση και μου είπαν να συνεχίσω να σουτάρω. Όσον αφορά το κλειδί που έκρινε την αναμέτρηση, στο σημείο που προηγηθήκαμε με 5 πόντους δεν καταφέραμε να σκοράρουμε για κάποια λεπτά. Στο τέλος ο Ολυμπιακός είχε περισσότερη ενέργεια και πήρε τον αγώνα”.

Για το αν ο Άρης μπορεί να είναι ανταγωνιστικός κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στα πλέι οφ: “Στον πρώτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό εδώ έγινε ένας πολύ κλειστό παιχνίδι. Το ίδιο έγινε και σήμερα με τον Ολυμπιακό, το παιχνίδι ήταν πόντο-πόντο μέχρι το τέλος. Τους κοντράραμε και στην έδρα τους. Έχουμε αυτοπεποίθηση, πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας μας και όλα μπορούν να συμβούν στα πλέι οφ. Μπορούμε να ανταγωνιστούμε αυτές τις ομάδες”.