Το παράπονο του Σούλη…

68

Παράπονο για την συμπεριφορά των διαιτητών προς τους παίκτες του με αφορμή το περιστατικό του Σχορτσιανίτη εξέφρασε ο Σούλης Μαρκόπουλος στην συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με την Καβάλα. 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ήταν ένα παιχνίδι που ήθελε μεγάλη προσοχή. Και δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί ήταν συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα του αγώνα και έδειξαν την απαιτούμενη συγκέντρωση και στη διάρκεια του αγώνα. Δεν αφήσαμε περιθώρια στην Καβάλα να αντιδράσει, είχαμε συγκέντρωση γιατί όσο καλός κι αν είσαι, αν δεν δώσεις ανάλογη συγκέντρωση μπορεί να βρεθείς προς εκπλήξεως. Ακόμη κι όταν μείωσαν οι αντίπαλοί μας στους έξι πόντους, οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα και τελείωσε το παιχνίδι αρκετά εύκολα. Εύχομαι στην Καβάλα να επανέλθει πολύ γρήγορα στην Α1, γιατί μειώνονται οι ομάδες από την Βόρεια Ελλάδα».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ σχολίασε και την τιμωρία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είμαι σε καμία περίπτωση αυτός που θα κρίνει την απόφαση του αθλητικού δικαστή, αλλά πρέπει να πω ότι βλέπουμε να μην υπάρχει σεβασμός στην αντιμετώπιση προς τον Σοφοκλή μέσα στο γήπεδο. Είναι ένας παίκτης με πολύ δυνατό κορμί, έτσι παίζει, έχει κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη, είναι τιμή για μας που τον έχουμε στην ομάδα μας, τον γνωρίζουν όλοι και θα δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση. Δεν μπορούμε να βάλουμε ένα δυναμόμετρο για έναν παίκτη που λόγω της φυσικής του δύναμης έτσι παίζει. Φυσικά και δεν θέλουμε να υπάρχουν αντιδράσεις των παικτών, δεν τις επικροτούμε, αλλά θέλουμε να υπάρχει σεβασμός προς τον Σοφοκλή και προς όλους τους παίκτες μας. Αυτό είναι το παράπονό μου και το λέω για πρώτη φορά. Δεν έχω μιλήσει όλη την χρονιά για αυτό».

Για τα παιχνίδια των πλέι οφ με τη ΑΕΚ, ο κ.Μαρκόπουλος τόνισε: «Παίζουμε με πολύ καλή ομάδα, που έχει ένα δυνατό ρόστερ, με καλούς παίκτες και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το πρώτο παιχνίδι σε αυτές τις σειρές είναι πάντα σημαντικό, μπορεί αν υπάρχει και το στοιχείο του αιφνιδιασμού, παρόλο που οι ομάδες γνωρίζονται καλά. Δεν είναι μόνο το μπάσκετ, είναι η ψυχολογία, πρέπει να είσαι δυνατός και στο παιχνίδι και παντού».

Νωρίτερα τόνισε στην κάμερα της Nova:

«Είμαι ευχαριστημένος γιατί οι παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι. Το έδειξαν μέσα στο γήπεδο, αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Έχουμε μια δύσκολη σειρά με μια δυνατή ομάδα, την ΑΕΚ, που θα έχει πλεονέκτημα έδρας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Ενώ από την πλευρά του,  ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Κώστας Βασιλειάδης είπε:

«Ήταν το μίνιμουμ για εμάς. Ξεκινήσαμε στην αρχή με όνειρο την 3η θέση. Δεν τα καταφέραμε, αν και δνε έχει τελειώσει κάτι. Είναι σημαντικά τα πλέι οφ. Τώρα ξεκινούν τα ωραία παιχνίδια. Στα τελευταία ματς η ομάδα τρέχει περισσότερο στο γήπεδο και βάζει ωραία καλάθια. Στα πλέι οφ θα έχουμε και τον “Σόφο”».

Στιβ Γιατζόγλου:

«Ήθελα να φύγω με νίκη. Είναι συν να κάνεις επιλογές και αλλαγές που πιάνουν. Είχαμε όμως εναντίον το πρόγραμμα, τη τύχη και τον χρόνο. Δώσαμε τρία παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα. Αυτά είναι στο παρελθόν. Finito la musica passato la festa (μτφ.: τελείωσε η μουσική, έληξε η γιορτή)!».