Υπό το βλέμμα των μεγάλων

12

Παιδικά χαμόγελα γέμισε το PAOK Sports Arena, καθώς πάνω από 80 παιδιά παρευρέθηκαν στο Christmas Shooting Camp και είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν υπό το βλέμμα του προπονητή της πρώτης ομάδας άλλα και των καλαθοσφαιριστών του Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Γιάννη Γιανναρά.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

“Με την συμμετοχή περισσότερων από 80 νεαρών αγοριών και κοριτσιών, συνεχίστηκε και σήμερα, για δεύτερη ημέρα, το Christmas Shooting Camp του ΠΑΟΚ, στις εγκαταστάσεις του PAOK Sports Arena. Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Νίκος Σταυρόπουλος και οι συνεργάτες του προπονητές του PAOK Junior Basketball Program προσπαθούν να μυήσουν τα νέα παιδιά στα μυστικά του μπάσκετ και την σωστή τεχνική του σουτ και στη διάρκεια της σημερινής ημέρας, είχαν την βοήθεια από τον προπονητή της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ Ηλία Παπαθεοδώρου, αλλά και τους καλαθοσφαιριστές Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Γιάννη Γιανναρά.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την σημασία της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς που πρέπει να κάνουν από νωρίς, κυνηγώντας το όνειρο μίας σπουδαίας επαγγελματικής καριέρας, σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του στο σχολείο, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ και τις πολύ καλές εντυπώσεις που έχει αποκομίσει όλο αυτό το διάστημα.

Με την παρουσία του προπονητή του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η σημερινή ημέρα, σε μεγάλο μέρος της οποίας συμμετείχαν Χαραλαμπόπουλος και Γιανναράς, κάνοντας διαγωνιστικά παιχνίδια και με τους νεαρούς αθλητές του καμπ.

O Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του και στην προσπάθεια που έκανε για να φτάσει στο υψηλό επίπεδο, λέγοντας μεταξύ άλλων: «μικρός έπαιζα και ποδόσφαιρο, αλλά γρήγορα και λόγω ύψους ασχολήθηκα με το μπάσκετ. Έχω παίξει και σε ανοιχτά γήπεδα στο ξεκίνημά μου, με πολλές ώρες προπόνησης όλη την ημέρα, μαζί με τις υποχρεώσεις μου στο σχολείο, τις οποίες δεν αμέλησα και για αυτό πιστεύω ότι κατάφερα να περάσω και στη νομική σχολή».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφορές του μπάσκετ από τα άλλα αθλήματα, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος εξήγησε πως… «το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που θέλει μυαλό. Παίρνεις αποφάσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου, πρέπει αντιδράσεις πολύ γρήγορα και σωστά και αυτή νομίζω ότι είναι η πιο σημαντική διαφορά που υπάρχει», ενώ μιλώντας για τον αγαπημένο του παίκτη ο διεθνής φόργουορντ ήταν ξεκάθαρος: «αυτός που μου άρεσε περισσότερο ήταν ο Larry Bird. Ήταν περίπου στο ίδιο ύψος με μένα, απίστευτο σουτ, ξανθός. Νομίζω ότι αυτός με επηρέασε περισσότερο».

Ο Γιάννης Γιανναράς από την πλευρά του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν σε ηλικία 14 ετών, άφησε την Κύπρο, για να έρθει στην Θεσσαλονίκη: «Ο πατέρας μου είναι προπονητής μπάσκετ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, από πολύ μικρός να είμαι για πολλές ώρες καθημερινά στο γήπεδο. Μου άρεσε, έκανα πολλές ώρες προπόνηση και κατάφερα να βελτιώσω πολλά πράγματα και να φτάσω να παίξω στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Πριν από αυτό, χρειάστηκε να νικήσω το άγχος μου, όταν σε πολύ μικρή ηλικία, στα 14, έπρεπε να φύγω από το σπίτι μου στην Κύπρο και να έρθω ουσιαστικά μόνος στην Θεσσαλονίκη, αλλά και με τις σπουδές μου τα κατάφερα και να υπογράψω επαγγελματικό συμβόλαιο πέτυχα, αλλά θα πρέπει να ξέρετε όλοι ότι η δουλειά δεν σταματά ποτέ». “