Χαμός στον Άρη!

Διακόπηκε η γενική συνέλευση του Α.Σ. Άρης, ενώ οπαδοί του Άρη οδεύουν προς τα γραφεία της ΚΑΕ, για κατάληψη! Δύσκολες στιγμές για τον ιστορικό σύλλογο, ελέω… Λάσκαρη!

άρνηση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης, Νίκου Λάσκαρη, να εγγυηθεί την αποπληρωμή των χρεών της ΚΑΕ Άρης, που φέρεται να φτάνουν τα 4.5 εκ. ευρώ (με ορίζοντα σχετικής μείωσης κατόπιν ρυθμίσεων με ορισμένους πιστωτές, παίκτες κλπ), μπλοκάρει κάθε αισιόδοξη προσέγγιση στο πρόβλημα του μπασκετικού τμήματος του συλλόγου της Θεσσαλονίκης.

Ο Λάσκαρης στην πρόταση των Αρειανών επιχειρηματιών, που έχει πλέον “ενωθεί”, υπό τους κ.κ. Καπάζογλου, Ζουλιάμη, Νικολό και με την παρουσία του Λ.Αρβανίτη, είναι θετικός, αφού του προτάθηκε να πληρώσουν οι ίδιοι ένα σημαντικό μέρος των χρεών (σχεδόν το 50%), αλλά όχι στο να πληρώσει ή να εγγυηθεί ότι θα πληρώσει το χρέος προς το Δημόσιο που ως γνωστόν βαραίνει προσωπικά κάθε ιδιοκτήτη εταιρίας. Τόνισε πως μπορεί να το κάνει μόνο μέσω συμφωνιών που φέρεται ότι θα ενεργοποιηθούν το καλοκαίρι με Τουρκικές εταιρίες, και ως εκ τούτου η πλευρά των ενδιαφερομένων δεν μπορούσε να περιμένει, καθώς ο χρόνος πιέζει απελπιστικά την ομάδα.

Ήδη έχει ενεργοποιηθεί μια τιμωρία από τη FIBA με απαγόρευση μεταγραφών, ενώ μεθαύριο, Πέμπτη, συζητείται η αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής για χρέη σε παίκτες και μάνατζερ. Παράλληλα θα πρέπει να πληρωθούν κι άλλες δόσεις, να πληρωθούν οι παίκτες του νυν ρόστερ και τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα.

Στη γενική συνέλευση που είναι σε εξέλιξη και ξεκίνησε στις 8 το βράδυ περίπου, κι ενώ ζητήθηκε να μην είναι παρόντες οι δημοσιογράφοι (κατόπιν ψηφοφορίας), τονίστηκε η κρισιμότητα των στιγμών και γι’ αυτό ζητήθηκε από το μέλος της 5μελούς επιτροπής του Α.Σ. για το πρόβλημα της ομάδας Μπάσκετ, Χρήστο Γρόλλιο, να αναβληθούν οι εργασίες για 10-12 ημέρες, ώστε να τελεσφορήσουν οι προσπάθειες μεταβίβασης της διοίκησης ή και των μετοχών της ομάδας από τον κ.Λάσκαρη.

Να σημειωθεί ότι πρώτα η γ.σ. ενέκρινε τον διορισμό της επιτροπής αυτής (Ψηφίδης, Αρβανίτης, Καπάζογλου, Γρόλιος, Ζεϊμπέκης), ώστε να κάνει επαφές με τον μεγαλομέτοχο!

Μάλιστα η ομάδα Καπάζογλου αποχώρησε από την διαδικασία για να συνεχίσει, όπως ειπώθηκε, τις διαπραγματεύσεις με τον μεγαλομέτοχο, που όπως όλα δείχνουν παραμένει εγκλωβισμένος στο προσωπικό του πρόβλημα και μαζί του παίρνει στον “κατήφορο”, αν όχι στον “γκρεμό”, και τον ιστορικό σύλλογο.

Η συνέλευση διακόπηκε τελικά για την ερχόμενη Πέμπτη ή Δευτέρα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οπαδοί του Άρη οδεύουν για να καταλάβουν, συμβολικά, τα γραφεία της ΚΑΕ Άρης μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ομάδας!

ΠΗΓΗ: sdna.gr