Όντουμ και ΠΑΟΚ και… ιστορία

16

Ο Τζέικ Όντουμ, ο ένας από τους Αμερικάνους του ΠΑΟΚ στη νέα σεζόν, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ για την επιλογή του και τους λόγους, που τον φέρνουν στη Θεσσαλονίκη…

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απόφασή του να παίξει στον ΠΑΟΚ: «Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντική για μένα η απόφασή μου να παίξω στον ΠΑΟΚ. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για μένα και το γεγονός ότι θα είμαι σε ομάδα με παράδοση και ιστορία, σε μία μεγάλη πόλη και θα αγωνιστώ και στο Eurocup, καθιστούν την επιλογή μου την καλύτερη δυνατή. Μαθαίνω συνέχεια για όλα αυτά τα νέα πράγματα που πρόκειται να συναντήσω στην Ελλάδα. Ξέρω ότι η νέα μου ομάδα έχει ένα πολύ καλό πρόγραμμα και έναν πολύ καλό προπονητή».

Για τυχόν συγκρίσεις με τον Ντι Τζέι Κούπερ: «Γνωρίζω τον Cooper, ξέρω ότι ήταν στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν έτυχε ποτέ να παίξουμε αντίπαλοι στο κολέγιο. Είναι σημαντικό κίνητρο για μένα να καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα μου και να παίξω τόσο καλά, ώστε να ξεπεράσω τις επιδόσεις και τα ρεκόρ που είχε ο Cooper. Το σίγουρο είναι ότι θα δουλέψω πολύ σκληρά, θα παίξω όσο καλύτερα μπορώ. Θα είμαι η προέκταση του προπονητή στο γήπεδο και θα προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο».

Greek Connection
O Θανάσης Στρίγγας είναι καθηγητής στο Indiana State University και είχε μαθητή του τον Jake Odum. «Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έχω βγει έξω από την χώρα μου, αλλά και δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για την Ελλάδα. Είχα όμως έναν Έλληνα καθηγητή τον κ. Στρίγγα, ο οποίος μου είχε πει πολλά», λέει στο paokbc.gr ο Jake Odum. Μικρός που είναι ο κόσμος… Τον περασμένο Μάιο, ο κ.Στρίγγας, ήρθε στη Θεσσαλονίκη μαζί με φοιτητές του Indiana State, στο πλαίσιο ενός μεταπτυχιακού προγράμματος στο sports management. Η επίσκεψη στο «Παλατάκι» ήταν αναπόφευκτη και η πρώτη γνωριμία με τον ΠΑΟΚ έγινε τότε για το Indiana State. Λόγω εκείνης της επίσκεψης, αλλά και μετά την συμφωνία με τον Jake Odum, ο ΠΑΟΚ απέκτησε φανατικό κοινό στην Idniana. «Χαίρομαι που υπάρχει αυτή η σύνδεση του πανεπιστημίου μου με την νέα μου ομάδα κι ελπίζω αυτή η σχέση να γίνει πιο δυνατή από εδώ και πέρα», σχολίασε σχετικά ο Jake Odum.