«Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας»

20

Πολλά, διάφορα και ενδιαφέροντα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης. Λευτέρης Αρβανίτης και Χρήστος Γρόλλιος τοποθετήθηκαν για όσα έγιναν στο ντέρμπι του Σαββάτου κι αναφέρθηκαν στις κινήσεις της ομάδας από δω και πέρα.

Στην αρχική τοποθέτησή του ο πρόεδρος ο Λευτέρης Αρβανίτης είπε μεταξύ άλλων: «Αυτή την αντιμετώπιση είχε η ομάδα σε ένα Άρης – ΠΑΟΚ, που είναι πρώτη σε εισιτήρια διαρκείας, δεύτερη πέρσι σε εισιτήρια πόρτας… Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος του μπάσκετ ή δεν καταλαβαίνει ή δεν σέβεται ή δεν θέλει να καταλάβει, ότι αυτή η ομάδα ότι κι αν της κάνουν, ποτέ δεν πρόκειται να παραδοθεί».

Για τα χαρτάκια και τις κορδέλες που έπεσαν στην αρχή του αγώνα ανέφερε: «Ηταν ένα ατυχές γεγονός, μια κορδέλα που δεν άνοιξε, τραυμάτισε ελαφρά τον πρώτο διαιτητή του αγώνα. Γενικά από την αρχή είχαμε ένα θέμα με τον συγκεκριμένο. Το πρώτο που μου είπε ήταν «πρόσεχε θα εκκενώσω το γήπεδο». Του ζήτησα συγνώμη, του εξήγησα. Μου ζήτησε να δεσμευτώ και να βγω εγώ στον κόσμο να μιλήσω, ότι θα εκκένωνε το γήπεδο. Ο κόσμος επί 20 λεπτά ήταν άψογος. Και ξαφνικά 42’’ πριν το τέλος χωρίς κανέναν λόγο διακόπτει το ματς και πάει στα αποδυτήρια. Είδαμε όλοι καρέ – καρέ ότι δεν έχει πέσει κανένα αντικείμενο. Αυτό που διαπιστώσαμε μετά είναι ότι πιθανότατα θα έπεσε νερό πάνω του… Γι’ αυτό ζήτησε την εκκένωση του γηπέδου. Του είπαμε ότι είναι δύσκολο να γίνει αυτό, γιατί υπήρχαν 6.000 κόσμος και συνέβαιναν πολλά γεγονότα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο διαιτητής και χωρίς να βγει ο ίδιος να ελέγξει τον χώρο και αποφάσισε τη διακοπή. Μιλάμε για 100% λανθασμένη απόφαση, για μια άδικη απόφαση. Άδικη γιατί δεν υπήρξε λόγος για δεύτερη διακοπή. Η ζημιά είναι τεράστια και άδικη για την προσπάθεια που κάνουμε. Βέβαια έχουμε στο πλευρό μας πολλά στοιχεία και πολλούς ανθρώπους που συμφωνούν μαζί μας».

Για το πώς θα κινηθεί η ΚΑΕ Άρης από δω και πέρα είπε: «Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και δεν θα το αφήσουμε έτσι. Υπάρχει το γράμμα και το πνεύμα του νόμου, που παίζει μεγάλο ρόλο στον αθλητισμό. Θέλουμε να παίξουμε το ματς στο γήπεδο κι αν χάσουμε, χάσαμε. Δεν είναι μια απλή ήττα, είναι μια λανθασμένη απόφαση που καθορίζει την πορεία μιας ομάδας ολόκληρη τη χρονιά και την πήρε ελαφρά τη καρδία… Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο κ. Συμεωνίδης είπε ότι ο ίδιος θα το συνέχιζε. Η ΕΟΚ να στείλει εκπρόσωπο και να πει ότι ο Άρης έχει δίκιο, ο ΕΣΑΚΕ να είναι εκεί».

ΓΡΟΛΙΟΣ: «ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Χρήστος Γρόλιος, που αφού έκανε μια περιγραφή των συμβάντων, πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για να διαβεβαιώσουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να γίνει θα το κάνουμε. Είναι χρέος που αναλαμβάνουμε, γιατί τελούμε εν δικαίω, γιατί είμαστε μάρτυρες αυτών των οποίων συνέβησαν. Εκτιμούμε, πιστεύουμε και υποστηρίζουμε ότι η διακοπή ήταν αδικαιολόγητη και άδικη. Γι’ αυτό και προβήκαμε σε ένσταση και η εκκένωση επιτεύχθηκε πριν το κλείσιμο του φύλλου αγώνα, άρα δεν συνέτρεχε λόγος βάσει των κανονισμών. Μια ομάδα που προχωρά και για να είναι απόλυτα συνεπής, ανέχθηκε και υπέστη αγωνιστικά τις επιλογές της τα επόμενα χρόνια με οδηγό την απόφαση περί εξυγίανσης».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Υπεύθυνος είναι ο κομισάριος και όχι οι διαιτητές για τη διακοπή βάσει των κανονισμών της FIBA. Θα υποστηρίξουμε την ένστασή μας και με υπόμνημα και με φυσική παρουσία. Ήταν μια άδικη απόφαση και τρανή απόδειξη αποτελεί και η στάση της αντίπαλης ομάδας, που ουδόλως διαμαρτυρήθηκε και δεν είχε άποψη για να μη συνεχιστεί το παιχνίδι».

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Για το αν είχε αντίδραση από την ΕΟΚ ο Αρβανίτης είπε: «Αντίδραση δεν υπήρξε, υπήρξαν κάποια πράγματα που τα είδαμε σε αθηναϊκά σάιτ που και άτοπα ήταν και ψεύτικα», ενώ για το ενδεχόμενο κλήσης του από τον αθλητικό εισαγγελέα ανέφερε: «Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω στον αθλητικό εισαγγελέα για τον Άρη. Είναι και μια ευκαιρία για να ζητήσουμε και άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να δούμε αν και με ποιον ή ποιους μίλησαν οι διαιτητές».

Για την στάση της αστυνομίας ο Αρβανίτης ανέφερε: «Το γήπεδο άδειασε μόνο του χωρίς την αστυνομία, είχαν μείνει λίγοι. Και η ΚΑΕ και η αστυνομία είπε στους διαιτητές ότι προέχει η ασφάλεια των φιλάθλων, πώς θα βγουν από το γήπεδο και που θα κατευθυνθούν επειδή ήταν κλειστοί οι δρόμοι».