Ένα ματς, μια ιστορία, δύο ευρωπαϊκά

To σημερινό ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στο PAOK SPORTS ARENA ήταν από τα ματς, που τα λες και… διαφήμιση του μπάσκετ!

Ένα καταπληκτικό παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις, με χιτσκοκικό φινάλε, και τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με τρίποντο του Όντουμ στο φινάλε, μπροστά σε 3.000 κόσμο που έδωσε και πάλι ζωή στο Παλατάκι.

Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, κι αυτό που το έκανε πιο ιδιαίτερο, ήταν το γεγονός ότι στους δύο πάγκους, κάθονταν οι δύο προπονητές που έφεραν τους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους στον ΠΑΟΚ!

Ο Ντούσαν Σάκοτα, ήταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ στον τελικό της Γενεύης το 1991, όταν κερδίζοντας την ΚΑΙ Σαραγόσα με 76-62, κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων, και το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην σύγχρονη μπασκετική ιστορία της Ελλάδας (είχε προηγηθεί της ΑΕΚ το 1968).

Ο Σούλης Μαρκόπουλος ήταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ στους διπλούς τελικούς του Κυπέλλου Κόρατς με την Στεφανέλ Τεργέστης το 1994, με τον ΠΑΟΚ να κατακτά με δύο νίκες το Κύπελλο.

Κοινός παρονομαστής; Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΟΚ, που ήταν συγκλονιστικός και στις δύο κατακτήσεις!

Βέβαια, όλα αυτά ανήκουν πια στο μακρινό παρελθόν, δύο δεκαετίες αργότερα, ουδείς ασχολείται μ΄ αυτά και οι δύο προπονητές ασχολήθηκαν με το παιχνίδι.

«Οταν παίζεις μέσα στην έδρα σου θέλεις να αποδείξεις ότι είσαι πολύ δυνατός και αυτό σε βγάζει εκτός παιχνιδιού πολλές φορές. Ημασταν βιαστικοί στην επίθεση και αυτό ήταν βούτυρο στο ψωμί της ΑΕΚ που κράτησε τον έλεγχο και έπαιξε πολύ καλά και μας δημιούργησε μεγάλα προβλήματα. Εμείς βήμα βήμα θέλαμε να κάνουμε δικιά μας την άμυνα και να βρούμε τις σωστές επιλογές στην επίθεση», είπε ο Μαρκόπουλος, που αναφέρθηκε και στο μεγάλο τρίποντο του Όντουμ στα 7 δεύτερα, που έφερε τη νίκη.

«Θέλαμε να πάρουμε ένα δυνατό πικ εν ρολ να πάει η μπάλα κοντά στο καλάθι, έπεσαν δύο μπάλα πάνω στη μπάλα, έκλεισαν τη ρακέτα, βρέθηκε ελεύθερος παίκτης, πάτησε και το έβαλε», είπε και δεν θέλησε να μπει στη συζήτηση για τη διαιτησία, που άνοιξε η ΑΕΚ.

«Δε θέλω να το συζητήσω. Μέσα στο γήπεδο μιλάμε, αλλά εκτός γηπέδου δεν το συζητάμε», τόνισε.

«Ημασταν πιο κοντά στη νίκη. Εννοείται ότι έχουμε και παράπονα, πιστεύω δικαιολογημένα. Δε βοηθάει να πω τίποτα παραπάνω από αυτό. Ηταν ένα δυνατό παιχνίδι. Είχαμε αρκετά προβλήματα τις 2-3 τελευταίες εβδομάδες», είπε από την άλλη ο Ντράγκαν Σάκοτα, που κλήθηκε να σχολιάσει το 9-23 βολές, υπέρ της ομάδας του.

«Τα γυαλιά είναι αυτά που βλέπετε εσείς το παιχνίδι είναι ένα άλλο θέμα. Εχω άλλη άποψη. Το βλέπω σαν προπονητής της ομάδας μου. Οι βολές θα μπορούσαν να είναι και 50,αντί να είναι 23. Θα έπρεπε να έχουμε ισορροπία; Σιγά τώρα…», είπε.