«Ήταν καταστροφικό»

24

Στο τραγικό πρώτο δεκάλεπτο, όταν η ομάδα του βρέθηκε να χάνει με 24-6(!), στάθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης στις δηλώσεις του μετά την συντριβή στην Ποντγκόριτσα!

Είπε αναλυτικά ο προπονητής του Άρη :

Για το παιχνίδι : “Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό. Η έλλειψη ενέργειας και συγκέντρωσης και η πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα από τον αντίπαλο ήταν η αιτία. Αυτά μας έκαναν να έχουμε κακή συγκομιδή επιθετικά, που ήταν κυρίαρχο πρόβλημα. Όταν δεν είσαι παραγωγικός τουλάχιστον να κρατήσεις στην άμυνα, αλλά βρέθηκε και η Μπούντουτσνοστ σε καλή μέρα, με πολύ καλό μακρινό σουτ. Έπαιξαν πιο δυνατά από μας. Είμαστε αδικαιολόγητοι και θα πρέπει να μην το επαναλάβουμε…”.

Για το αν υποτίμησε την Μπούντουτσνοστ: “Συνειδητά δεν πιστεύω ότι υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, δεν είμαστε τέτοια ομάδα. Ενστικτωδώς μπορεί κάποιοι να το θεώρησαν πιο εύκολο… Είχαμε χαμηλή ενέργεια και συγκέντρωση και μεγάλη αποφασιστικότητα και αναγκαιότητα ο αντίπαλος, που έπαιζε σήμερα ουσιαστικά νοκ άουτ παιχνίδι. Από το δεύτερο ημίχρονο δεν έχω κανένα παράπονο”.

Για τις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο :  “Έτσι ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Γενικώς κάναμε από τον πάγκο σήμερα τα πιο πολλά πράγματα από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι… Παίξαμε ζον πρες, άμυνες ζώνης, άμυνες ματς απ, κάναμε διάφορα… Αγωνιστήκαμε με ψυχή στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δυστυχώς δεν πιάσαμε τη διαφορά. Ο όμιλος είναι ρευστός, το ξέρουμε, δεν μπορείς να υποτιμήσεις καμία ομάδα… Ίσως εκεί που πήγε στους 12 πόντους πιστέψαμε και κάτι παραπάνω, αν δεν δεχόμασταν δύο καλάθια και βάζαμε ένα σουτ, αλλά είναι μάταιο να συζητάμε…”.

Για τις δεύτερες σκέψεις για το ματς :  “Δεύτερες σκέψεις πάντα έχουμε, αλλά θα το κάνουμε εκ των έσω, θα δούμε τι έφταιξε, τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο. Πρέπει να μείνουμε ήρεμοι γιατί έχουμε ζήσει και πέρσι τέτοιες μεγάλες ήττες και το συστατικό ήταν η ηρεμία. Θα κάνουμε τη δουλειά μας και θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι (με την ΑΕΚ)”.