«Νιώθω ευλογημένος…»

18

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας του με τους Χιούστον Ρόκετς, ο Κώστας Παπανικολάου με γραπτή δήλωσή του θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσοι τον βοήθησαν για να φτάσει να ζήσει το όνειρο του ΝΒΑ και δήλωσε έτοιμος να αρπάξει τη μεγάλη ευκαιρία μετά την υπογραφή του συμβολαίου με τους Χιούστον Ρόκετς.

Στην γραπτή δήλωσή του ο διεθνής φόργουορντ αναφέρει:

«Στα 24 χρόνια μου είμαι τυχερός που έχω ζήσει χαρές τις οποίες πολλοί συνάδελφοί μου ονειρεύονται για ολόκληρη τη καριέρα τους. Νιώθω ευλογημένος για όλα όσα έχω καταφέρει μέχρι σήμερα κι ανυπομονώ για το αύριο. Μια νέα σελίδα ανοίγει μπροστά μου. Η μεγαλύτερη πρόκληση με περιμένει.

Το ΝΒΑ ήταν για εμένα ένα όνειρο ζωής και οι πόρτες του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο είναι πλέον ανοιχτές. Γνωρίζω πολύ καλά πως για να δικαιώσω όλους τους ανθρώπους που πίστεψαν στις δυνατότητές μου πρέπει να δουλέψω δυο και τρεις φορές πιο σκληρά απ’ ότι έκανα μέχρι σήμερα. Αυτό όμως δε με τρομάζει.

Δε βλέπω τη στιγμή που θα φορέσω τη φανέλα της νέας μου ομάδας, των Χιούστον Ρόκετς και θα ξεκινήσω με τους συμπαίκτες μου την προσπάθεια να πετύχουμε τους στόχους μας. Βέβαια αυτή η μεταγραφή δε θα γινόταν ποτέ, εάν δεν είχα πάντα δίπλα μου, εκτός από την οικογένειά μου και τους δύο εκπροσώπους μου, Γιώργο Σφαιρόπουλο και Τάσο Μωυσιάδη, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω.

Επίσης χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις προηγούμενες ομάδες μου. Στον Αρη, που μου άνοιξε την πόρτα του επαγγελματικού μπάσκετ. Στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησα δύο φορές τη κορυφή της Ευρώπης ζώντας μερικές από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της καριέρας μου και την Μπαρτσελόνα, που μου έδειξε πως είναι το υψηλότερο επίπεδο μπάσκετ μακριά από την Ελλάδα, κλείνοντας μάλιστα τη σεζόν ιδανικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος».