Ο αντικαταστάτης του Χ. Μαρκόπουλου

21

Στο τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ ανήκει από σήμερα ο Στέργιος Καλύβας, ο οποίος θα είναι άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου και του βοηθού του, Παντελή Μπούτσκου. Ουσιαστικά πρόκειται για τον αντικαταστάτη του Χάρη Μαρκόπουλου, που ως γνωστόν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Κόροιβου Αμαλιάδας.

Η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΟΚ αναφέρει τα εξής:
«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ο προπονητής Στέργιος Καλύβας, είναι από σήμερα το νέο μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας και συνεργάτης του προπονητή του ΠΑΟΚ Σούλη Μαρκόπουλου και του βοηθού προπονητή Παντελή Μπούτσκου.
Ο Στέργιος Καλύβας συναντήθηκε σήμερα στο PAOK Sports Arena, με τον μάνατζερ της ομάδας Τέλη Ζουρνατσίδη και τον προπονητή ΠΑΟΚ Σούλη Μαρκόπουλο για τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους και στη συνέχεια αναχώρησε για το Καρπενήσι, καθώς από φέτος είναι και μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής ομάδας μπάσκετ. Θα ακολουθήσει μάλιστα την αποστολή της Ελληνικής ομάδας στην Ισπανία για το Mundobasket και θα ενσωματωθεί με την ομάδα του ΠΑΟΚ για την προετοιμασία της, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Εθνικής Ανδρών.

Ο Στέργιος Καλύβας γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1977 και έχει συνεργαστεί ως βοηθός προπονητής με το Πανόραμα, τον ΚΑΟΔ, το ICBS και την Αναγέννηση-Φλόγα, ήταν πρώτος προπονητής στον Πιερικό Αρχέλαο, ενώ από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι και την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2013-14 ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου του Πανιωνίου. Έχει σπουδάσει Computer-Mathematics στο Λονδίνο και μιλάει άπταιστα αγγλικά και ιταλικά. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών».