«Ο κόσμος μας έδωσε ώθηση»

16

O ΠΑΟΚ απέφυγε την ήττα στο σπίτι του, σ΄ ένα παιχνίδι, που θα μπορούσε να το χάσει, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 17 πόντους διαφορά στο ξεκίνημά του!

«Ήταν ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βοήθησε στις δύσκολες στιγμές και μας έδωσε ώθηση. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να διαβάσουμε πολύ καλά για να μην κάνουμε ξανά τα ίδια σφάλματα. Οι ομάδες δε χαλαρώνουν. Όταν έχεις μια διαφορά πρέπει να την κρατάς. Είχαμε μια διαφορά ασφαλείας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά χάσαμε τη συγκέντρωση μας, χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ και δεν είχαμε σωστές επιλογές στην επίθεση. Το παιχνίδι έφτασε εκεί που έφτασε, τελικά όμως είχαμε ψυχραιμία και κάναμε καλές επιλογές στην παράταση. Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα πιστεύω να αντεπεξέλθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα», σχολίασε ο Σούλης Μαρκόπουλος, που είδε το Ρέθυμνο να παίρνει 24 επιθετικά ριμπάουντ, ανανεώνοντας πολλές επιθέσεις, όταν κυνηγούσε στο σκορ.

«Ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε φέτος. Ήταν περισσότερο πρόβλημα συγκέντρωσης. Σίγουρα υπάρχει ένα τεχνικό θέμα, όμως θα το λύσουμε μεταξύ μας», είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, που σημείωσε ότι το πρόβλημα για την ομάδα του προέκυψε στην 3η περίοδο, όταν οι βασικοί σκόρερ του, φορτώθηκαν με φάουλ και δεν μπορούσαν να παίξουν δυνατή άμυνα.

Ο Χαραλαμπίδης, που ισοφάρισε στα 6 δεύτερα πριν τη λήξη με τις βολές και χτύπησε στην παράταση, σημείωσε ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει φέτος την πολυτέλεια να στέκεται πολύ στο παιχνίδι που έφυγε.

“Ξεκινάμε με υψηλές βλέψεις και απαιτήσεις. Ήταν το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος, δεν παρουσιαστήκαμε όπως θέλαμε, κρατάμε τη νίκη γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε. Δεν έχουμε χρόνο να μένουμε σε νίκες ή πιθανές ήττες, έχουμε υποχρεώσεις πολλές, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι”, είπε ο… μαθουσάλας του ΠΑΟΚ, αναφερόμενος και στις ευρωπαϊκές μάχες, που ξεκινούν την Τετάρτη στη Σμύρνη με την Καρσιγιακα (7μμ).