Ο Κουφός κοίταξε το συμβόλαιό του

13

Ο Κώστας Κουφός από τις Ηνωμένες Πολιτείες έδωσε τη δική του εξήγηση, που μάλλον δεν πείθει κανέναν, αναφορικά με την απόφαση του να μείνει εκτός Εθνικής ομάδας, δύο μόλις ημέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

Προβάλλοντας ως δικαιολογία τους Μέμφις Γκρίζλις, την ομάδα του στο ΝΒΑ, ο Κουφός μιλώντας στην ιστοσελίδα Sport24.gr, υποστήριξε πως φοβόταν πιθανό τραυματισμό του γι’ αυτό είπε τελικά «όχι» στην πρόσκληση του Φώτη Κατσικάρη.

«Ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του άποψη και είναι σεβαστή. Ομως στο τέλος της μέρας, αν πάθω μία ρήξη συνδέσμων, δεν πρόκειται να μου δείξει κανείς συμπάθεια. Καλώς ή κακώς το κορμί μου είναι η περιουσία μου και πρέπει να την προσέξω. Οχι μόνο σεβόμενος τον εαυτό μου, αλλά σεβόμενος κι εκείνον που μου δίνει δουλειά», τόνισε ο Ελληνας σέντερ των Γκρίζλις, που δεν έχουν δικαίωμα να απαγορέψουν τη συμμετοχή παίκτη σε δραστηριότητες της Εθνικής ομάδας.

«Καταλαβαίνω αν είναι εκνευρισμένος μαζί μου ή αν με μισεί. Την ίδια στιγμή όμως έχω τους δικούς μου λόγους για τους οποίους αδυνατώ να είμαι με την Εθνική Ελλάδος. Είναι κάτι που με στενοχωρεί, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Πρέπει να κοιτάξω τα γόνατά μου και ν’ ακολουθήσω ένα ειδικό πρόγραμμα εδώ στο Μέμφις υπό τις οδηγίες της ομάδας μου. Να βεβαιωθούν ότι θα υποχωρήσει το πρήξιμο, έτσι ώστε να είμαι υγιής για τη νέα σεζόν», πρόσθεσε.

Ο Κουφός δηλώνει «υπερήφανος που είμαι Έλληνας» και δεν κλείνει την πόρτα της Εθνικής:

«Οπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν και θα το ξαναπώ, θέλω να βοηθήσω την Εθνική. Δυστυχώς δεν έχει γίνει εφικτός τα τελευταία χρόνια. Είχα θέματα τραυματισμών. Ακόμα και τώρα που σου μιλάω, κάνω θεραπεία στα γόνατα. Πολλές φορές τα πράγματα δεν σου έρχονται όπως τα θέλεις. Θα υποστηρίζω και θα παρακολουθώ φανατικά την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Θα ήθελα πάρα πολύ να πάρει το χρυσό, όσο τρελό κι αν μπορεί ν’ ακούγεται αυτό».