Ο Θρύλος έγινε 57!

26

Σαν σήμερα το 1957, στο Νιού Τζέρσεϊ ήρθε στον κόσμο ο Θρύλος. Ο Νίκος, καρπός του Γιώργου και της Στέλλας Γεωργαλή, με καταγωγή από την Ρόδο, που είχαν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ. Από νωρίς φάνηκε η αθλητική… κλίση του, αφού ξεκίνησε ως μποξέρ, αλλά γρήγορα τον κέρδισε το μπάσκετ.

Διακρίθηκε με την ομάδα του Σίτον Χολ στο NCAA, όντας από τους πρώτους σκόρερ του πανεπιστημίου του και της διοργάνωσης. Βρέθηκε μια ανάσα από τους Σέλτικς, όμως ο Άρης τον «έπεισε» και κατάφερε να τον φέρει στην Ελλάδα το 1979. Κι από τότε άλλαξε όχι μόνο η ιστορία του μπασκετικού Άρη, αλλά και όλόκληρης της Ελλάδας.

Κέρδισε οκτώ πρωταθλήματα, επτά Κύπελλα, το ευρωμπάσκετ με την Εθνική μας το 1987 και αμέτρητες άλλες ατομικές διακρίσεις, παραμένοντας μέχρι και σήμερα ένας από τους κορυφαίους σκόρερ στην Ευρώπη.

Τις ευχές της έστειλε μέσω ανακοίνωσης και η ΚΑΕ Άρης: «Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. εκφράζει τις πιο θερμές τις ευχές στον μεγαλύτερο Έλληνα αθλητή όλων των εποχών, Νίκο Γκάλη, που σήμερα 23 Ιουλίου, γιορτάζει τα γενέθλιά του. Του ευχόμαστε από καρδιάς να είναι υγιής, να χαίρεται την οικογένειά του και να ζήσει ξανά μεγάλες στιγμές με την ομάδα του».