«Σημείο κλειδί, η Μπεσίκτας…»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος δήλωσε μετά την σπουδαία νίκη της ομάδας και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup…

«Από την αρχή της κλήρωσης ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο το έργο μας, καθώς ο όμιλος είχε πολύ δυνατές ομάδες και είναι μεγάλη έκπληξη για μένα που έμειναν έξω η Μπεσίκτας και Λιέτουβος. Το παιχνίδι στην Ουγγαρία ήταν ένας αγώνα που σημάδεψε την πορεία της ομάδας. Από την μία μας άφησε πίσω και δημιούργησε την εντύπωση ότι μπορεί η ομάδα να μείνει έξω, αλλά είδαμε πόσο δυνατή ήταν η Σζολνόκι που πέρασε στην επόμενη φάση, ενώ εμείς παλέψαμε από εκεί και μετά και το κάναμε μέχρι το τέλος.

Σημείο κλειδί ήταν το παιχνίδι με την Μπεσίκτας, όπου ακόμη κι όταν μείναμε πίσω στο σκορ, το πιστέψαμε και μάλιστα πολύ και δείξαμε από εκείνο το παιχνίδι ότι μπορούμε να προχωρήσουμε. Και το πετύχαμε. Νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα μας που για δεύτερη συνεχόμενη φορά προκρίνεται στους «32» του Eurocup και ελπίζουμε να κάνουμε ανάλογη πορεία και στη συνέχεια.

Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη ομάδα, αλλά παίξαμε πολύ καλά ακόμη κι όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Είχαμε την πίεση του «πρέπει», αλλά ακόμη και όταν η ομάδα μας βρέθηκε να ακολουθεί, αντιδράσαμε σωστά. Τα παιδιά ήθελαν πολύ τη νίκη, θέλουμε όλοι να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση του θεσμού. Βρήκαμε τις αδυναμίες του αντιπάλου και τα εκμεταλλευτήκαμε στη διάρκεια του αγώνα.

Χάσαμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και με τον τρόπο που το χάσαμε θα μπορούσαμε να είχαμε επηρεαστεί, ιδιαίτερα εάν η ομάδα είχε ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Ωστόσο, με τα δύο ματς και τους αγώνες του Eurocup δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς και αυτό μας βοήθησε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να πετύχουμε τον στόχο μας».