Κωνσταντινέας για Τζήλο και Αθλητικό Νομοσχέδιο

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας, μίλησε στην εκπομπή «Full Επίθεση» του ARENA FM 89.4, σχολιάζοντας την ψήφιση του Αθλητικού Νομοσχεδίου από τη Βουλή, αλλά και την υπόθεση Τζήλου.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για την υπόθεση ξυλοδαρμού του Θανάση Τζήλου:

«Δεν είναι αρμοδιότητά μου προτού τελειώσουν οι έρευνες και οι δικαστικές αρχές, να πω τι συμβαίνει. Θα είναι άτυπο και παράφρων να επηρεάσει την δικαστική λειτουργία ένας βουλευτής. Η δικαιοσύνη θα λειτουργήσει κι εμείς θα την προστατεύσουμε για να βρεθούν οι θύτες.

Θα περιμένω μέχρι το τέλος της υπόθεσης για να σχολιάσω. Όλοι μας, ανεξαρτήτου πολιτικής πεποίθησης, θέλουμε αυτό το φαινόμενο να καταλήξει κάπου. Την Παρασκευή έχω δικαστήριο για τον ξυλοδαρμό μου. Τα έχω περάσει κι εγώ πολλές φορές αυτά, αλλά πρέπει και ο δημοσιογραφικός κόσμος να βοηθήσει. Επηρεάζονται από άλλα συμφέροντα και δεν το κάνουν όμως».

Για τις σημαντικές αποφάσεις με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο:

«Τα δυο σημαντικά είναι η απλή αναλογική που μπαίνει στις Ομοσπονδίες και το επόμενο είναι ότι ξαναμπαίνει σε τροπολογία και ορίζεται ο Ιππόδρομος, που παραμένει κλειστός και έτσι μένουν 3.000 οικογένειες άνεργες.

Έτσι όπως λειτουργούσε η επιτροπή, όσο καλή πρόθεση κι αν είχε, δεν μπορούσε να επιβάλλει και να ελέγξει όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα είναι ένα ανεξάρτητο όργανο πλέον και κάθε διοργάνωση πρέπει να επιβάλλει κανόνες, γιατί έχουμε δει άπειρα περίεργα περιστατικά.

Οφείλουμε να λύσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε σωστά πια. Ήταν διακαής πόθος μου να περάσει το Αθλητικό Νομοσχέδιο. Σε ερώτησή μου αν θέλει να δει κανείς το Αθλητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, μου απάντησε χθες η κ. Μπακογιάννη «Σιγά, σιγά».

Τριάντα χρόνια κυβερνών κόμμα χωρίς αθλητικό πρόγραμμα είναι. Η κυβέρνηση αυτή έχει δώσει τόσα χρήματα όσα δεν έδωσαν τα προηγούμενα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις μαζί. Δεν λέω ότι έχουμε το μαγικό ραβδάκι και έχουμε λύσει όλα τα προβλήματά μας σε τέσσερα χρόνια, αλλά με τα χρήματα που πέσανε στον αθλητισμό τώρα βλέπουμε τις επιτυχίες μας».