«Παρακαλώ την Παναγιά…»

18

Ο Αγγελος Αναστασιάδης ολοκλήρωσε την πιο δύσκολη προετοιμασία της καριέρας του. Δεν το λέμε εμείς, το λέει ο ίδιος, καθώς στην Ολλανδία δούλεψε με ένα τσούρμο νεαρά παιδιά τα οποία προερχόταν από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ ή από δανεισμούς σε μικρότερες ομάδες.

Και, όπως τονίζει ο 61χρονος προπονητής στην συνέντευξη που παραχώρησε στους Ελληνες απεσταλμένους, «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα». Ποια είναι αυτά; Μα φυσικά το ξεσκαρτάρισμα στο έμψυχο υλικό…

«Αυτό είναι πολύ δύσκολο πράγμα για μένα. Πάρα πολύ δύσκολο. Φοβάμαι και παρακαλάω την Παναγία να μην αδικήσω κανένα από τα παιδιά αυτά. Θα κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται και για τα παιδιά και για την ομάδα. Θα τα δούμε όλα πολύ λεπτομερέστατα για να αποφασίσουμε», τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, που όπως είπε θέλει να δημιουργήσει έναν κορμό ώστε να μην χρειάζεται κάθε χρόνο να έρχονται και να φεύγουν 15-20 παίκτες. Κάτι που θεωρεί εντελώς λάθος και επιζήμιο για την ομάδα.

Στην συνέντευξη του ο Αγγελος Αναστασιάδης ρωτήθηκε και απάντησε σε πολύ βασικά πράγματα γύρω από την ομάδα και τον ίδιο:

-Τι είναι αυτό που σας ικανοποίησε περισσότερο από αυτά που είδατε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας;

«Η προσπάθεια που γίνεται να εμπεδώσουν όλα τα παιδιά κάποια πράγματα, να μπουν σε μια νέα φιλοσοφία και να καταλάβουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Αυτό είναι το πιο βασικό για μένα και νομίζω ότι σε αυτό τον τομέα είμαστε καλά. Μπορεί ακόμη να μην βλέπουμε αυτό που θέλει και ο κόσμος και εγώ αλλά είμαστε σε καλό δρόμο και αυτό έχει σημασία»

-Οι νεαροί παίκτες στις δηλώσεις τους είπαν ότι ήταν εμπειρία ζωής η φετινή προετοιμασία μαζί σας. Ήταν διαφορετικό και για σας να δουλέψετε με τόσα πολλά νεαρά παιδιά;

«Και για μένα ήταν διαφορετική προετοιμασία. Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που κάναμε. Είχαμε τρεις πλευρές σε αυτήν την προετοιμασία: τα παιδιά, είχαμε αυτούς που έπρεπε να μπουν να καταλάβουν πέντε πράγματα, και να πούμε και στους μεγάλους ότι τα πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από ότι γίνονταν τον τελευταίο καιρό».

-Στα πέντε φιλικά της Ολλανδία χρησιμοποιήσατε 10 διαφορετικές ενδεκάδες από ημίχρονο σε ημίχρονο. Από εδώ και πέρα θα δουλέψετε σε κάτι πιο συγκεκριμένο;

«Ανάλογα με τον αντίπαλο θα παίζουμε κι εμείς. Γι΄αυτό πρέπει να βάλουμε όλα τα συστήματα μέσα στο παιχνίδι μας. Τα συστήματα είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Ωστόσο αλλάζουν κάποιες συμπεριφορές. Αυτές δεν τις ξέρω και τις είδα ακόμη από τα παιδιά αυτά. Μιλάω για συμπεριφορές που περιμένω και θέλω να γίνουν. Αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τη μία μέρα στην άλλη. Βάλαμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας και δουλέψαμε ένα 95% όσον αφορά την αμυντική μας συμπεριφορά. Βλέπετε ότι με ομάδες πιο έτοιμες από εμάς δε μας δημιούργησαν κανένα πρόβλημα. Και αυτό για μένα είναι πολύ θετικό».

-Πότε περιμένετε από τους νεοαποκτηθέντες να είναι έτοιμοι;

«Όλοι θέλουν πολύ δουλειά ακόμη για να καταλάβουν τι γίνεται εδώ.