«Δεν πουλάω οπαδιλίκι»!

23

«Σε όποια ομάδα πάω είμαι ο ίδιος. Αυτό που βγάζω δεν είναι οπαδιλίκι, ούτε ΠΑΟΚτσηδιλίκι»! Ο Γιώργος Τζαβέλλας απαντά στις κατηγορίες «περί λαϊκισμού». «Είμαι ο ίδιος, είτε η ομάδα έχει πολύ κόσμο είτε όχι. Χαίρομαι να με αγαπούν οι φίλαθλοι, από αυτό παίρνω και ψυχολογία. Στην Ελλάδα αλλά και παντού ο κόσμος είναι ο ίδιος: στη νίκη είσαι ο καλύτερος, στην ήττα άσχετος. Εγώ συνεχίζω παντού να είμαι ο ίδιος», δηλώνει ο διεθνής αμυντικός του ΠΑΟΚ.

Ο Τζαβέλλας μετέφερε τις σκέψεις που κάνει ενόψει της νέας σεζόν, τι συνέβη πέρσι, τον Αγγελο Αναστασιάδη, την Ευρώπη, τον ίδιο και την προοπτική να παίξει ως κεντρικός αμυντικός, την επιλογή να έρθει στον ΠΑΟΚ, αλλά και την Εθνική ομάδα.

«Δεν έχω συζητήσει λεπτομέρειες με τον προπονητή, αλλά προφανώς στο κέντρο της άμυνας υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα εκεί, αφού αριστερά υπάρχουν κι άλλοι αξιόλογοι παίκτες. Θα βοηθήσω όπου με χρειάζεται η ομάδα».

-Είπες κι εσύ να γίνετε φέτος πιο ομάδα. Κι άλλοι έχουν πει να γίνει ο ΠΑΟΚ μια οικογένεια. Αυτά έλειψαν πέρυσι και δεν πέτυχε η ομάδα τους στόχους της;

«Ο περσινός ΠΑΟΚ ήταν λίγο επιφανειακός. Αυτό φάνηκε. Ψάχναμε πολλές δικαιολογίες. Οχι δεν κάνουν αυτοί οι παίκτες, να φέρουμε άλλους, όχι φταίει ο προπονητής… Δεν υπήρχαν σωστές βάσεις. Οταν υπάρχουν σωστές βάσεις, δουλεύεις σωστά και προσπαθείς πιο σωστά να πετύχεις τον στόχο που έχει κάθε ομάδα».

-Πόσο σημαντική είναι η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ;

«Είναι σημαντική από πολλές απόψεις και από οικονομική. Δεν θεωρώ ότι επειδή έχουμε έναν μεγαλομέτοχο που έχει λεφτά και πληρώνει, δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει και το οικονομικό. Κι αυτοί οι άνθρωποι που βάζουν λεφτά πρέπει να ανταμειφθούν για την προσπάθειά τους όπως αμειβόμαστε κι εμείς. Πάντως, είναι ξεκάθαρος ο στόχος μας να περάσουμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Θα ήμασταν τρελοί αν σκεφτόμασταν κάτι άλλο. Μέχρι τα ευρωπαϊκά ματς πρέπει να μονταριστεί σωστά η ομάδα για να είμαστε τότε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για εκείνα τα ματς»

-Δεν είναι λάθος να αλλάζει η ομάδα κάθε χρόνο όπως γίνεται στον ΠΑΟΚ;

«Χαίρομαι με όλα αυτά τα παιδιά που υπάρχουν φέτος από την ομάδα νέων. Τώρα ψάχνουμε συγκεκριμένους παίκτες για συγκεκριμένες θέσεις, όχι ό,τι βρεθεί. Ξεκινάμε σωστά άσχετα πού θα καταλήξουμε. Δεν λέμε πού είναι το ταβάνι μας, ούτε τι μπορούμε να κάνουμε και πού θα φτάσουμε. Είναι νωρίς ακόμη».

-Επέστρεψες στην Ελλάδα μετά από κάποια χρόνια στο εξωτερικό. Πώς ήταν η περσινή πρώτη σου σεζόν μετά την επιστροφή;

«Ηταν μία δύσκολη σεζόν για μένα. Δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ, καθώς είχα ξεχάσει πώς είναι στην Ελλάδα τα τρία χρόνια που ήμουν στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα πρέπει να κρατάς περισσότερο τα πράγματα μέσα σου. Να αντέχεις όσα συμβαίνουν και να μην μιλάς πολύ. Δυσκολεύομαι να το κάνω, αλλά προσπαθώ να το βελτιώσω. Οπως και να έχει θέλω να είμαι καλά και με μένα».

-Νιώθεις δικαιωμένος με την επιλογή σου να επιστρέψεις στον ΠΑΟΚ;

«Το ότι χαίρομαι που είμαι στον ΠΑΟΚ είναι δεδομένο. Αν δεν ήμουν χαρούμενος δε θα ήμουν εδώ. Δε θα έμεινα στο συμβόλαιό μου. Στη Μονακό είχα ένα πολύ καλό συμβόλαιο, αλλά δεν έμεινα εκεί. Προτίμησα να έρθω στον ΠΑΟΚ για να παίξω και να πάω στο Μουντιάλ και όχι να είμαι πίσω από τον Αμπιντάλ και να καθίσω στο συμβόλαιό μου».

-Πολύς κόσμος του ΠΑΟΚ έχει μία επιφυλακτική στάση απέναντι στην Εθνική για πολλούς λόγους. Εσύ πως αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα;

«Οταν βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ δίνω τα πάντα για τον ΠΑΟΚ. Το ίδιο κάνω όταν πάω στην Εθνική για τη χώρα μου. Δεν μπορώ να πάρω θέση και να πω κάτι παραπάνω. Σίγουρα κάποια πράγματα που λένε οι οπαδοί μας δεν τα εννοούν όπως τα λένε. Κι εκείνοι χάρηκαν για την Εθνική και μας πήραν τηλέφωνα για να μας δώσουν συγχαρητήρια. Αλλωστε όταν παίζουμε στην Εθνική διαφημίζουμε τον ΠΑΟΚ σε όλον τον κόσμο. Είναι πάντως δύο διαφορετικά πράγματα. Οταν βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ, όμως, για μένα είναι πάνω από όλα ο ΠΑΟΚ».